Gå til hovedindhold
Du er her:

De kommunale skoler og daginstitutioners vedligeholdelsesniveau

Spørgsmål

Hvordan registrerer forvaltningen de kommunale skoler og daginstitutioners vedligeholdelsesniveau, herunder tilhørende legepladser, liggehaller etc., og hvorledes anvender forvaltninger disse registreringer i forbindelse med den løbende vedligeholdelse?

Spørgsmål dato
Spørgers navn
Martin Vendel Nielsen
Partibogstav
C
Udvalgsområde
Børne- og Ungdomsudvalget (2018-21)
Svar dato
Svar

Forvaltningen har undersøgt sagen. For de kommunale ejendomme herunder liggehaller gennemføres der hvert tredje år et bygningssyn af både den indvendige og udvendige bygningsvedligeholdelsestilstand. På baggrund af de gennemførte bygningssyn udarbejdes en 10-årig vedligeholdsplan for de planlagte indvendige og udvendige vedligeholdelsesarbejder. Genopretning af aktuelle bygningsskader og planlagt bygningsvedligeholdelse vil ske ud fra følgende prioritering:

  1. Myndighedskrav og fare for personskader, sikkerhed, AT-sager
  2. Akutte opståede skader, med stor risiko for følgeskader og driftsstop
  3. Akutte opståede skader, med mindre risiko for følgeskader og driftsstop
  4. Planlagt vedligehold på primære bygninger
  5. Planlagt vedligehold på sekundære bygninger (udhus, skure etc.)
  6. Æstetiske forhold og brugerønsker

Prioriteringen er politisk godkendt og skal sikre, at der primært arbejdes efter planlagt bygningsvedligeholdelse for på sigt at minimere de akutte uforudsete bygningsskader.

 

For legepladser på kommunale skoler og daginstitutioner foretages der hvert tredje år en inspektion af legepladsen med en ekstern legepladsinspektør. På baggrund af inspektionen udarbejdes en legepladsrapport og en vedligeholdelsesplan for legepladsen. Minimum en gang om året gennemgås legepladsen af en intern legepladsinspektør med henblik på at opdatere vedligeholdelsesplanen. Genopretning og planlagt vedligeholdelse vil ske ud fra følgende prioritering: 

  1. Fejl og mangler med stor risiko for følgeskader, personskader og sikkerhed
  2. Fejl og mangler med mindre risiko for følgeskader
  3. Planlagt vedligehold
  4. Æstetiske forhold og brugerønsker

Prioriteringen skal sikre, at legepladserne opfylder de gældende sikkerhedskrav, og at der arbejdes med planlagt vedligeholdelse for at minimere større skader og genopretningsbehov.

 

For både bygningsvedligeholdelse og legepladser gælder det, at kommunen i dag primært bruger de afsatte vedligeholdelsesmidler til håndtering af myndighedskrav, sikkerhed, AT-sager, samt akut vedligehold. Sekundært til planlagt vedligehold. Der er med det nuværende vedligeholdelsesbudget og registreret behov ikke økonomi til håndtering af æstetiske forhold og brugerønsker. Kun i forbindelse med særskilte budgetbevillinger vil der være råd til brugerønsker i dag.