Lyngby Taarbæk Kommune

FORSKNINGENS DØGN: Sort & Hvid - De vestindiske danskeres historier

Tirsdag, 25. april 2017
Stadsbiblioteket fejrer festivalen Forskningens Døgn den 25. april ved at sætte fokus på de dansk-vestindiske slavers historie i forbindelse med 100 året for salget af De Vestindiske Øer gennem et samspil mellem teater, forskning og litteratur.

Forskningens Døgn er en landsdækkende tilbagevendende festival, hvis formål er at vække interesse for den aktuelle forskning med et væld af forskellige aktiviteter rundt omkring i landet.

Stadsbiblioteket er igen med til at fejre Forskningens Døgn og gør det i år lidt anderledes ved at lade teater, forskning og litteratur indgå i et samspil. Den 31. marts i år var det præcis 100 år siden, at Danmark solgte De Vestindiske Øer til amerikanerne. Det var enden på et sort kapitel i Danmarkshistorien, som rummer mange interessante emner. Biblioteket har valgt at tage fat i de personlige historier om de vestindiske slavers efterkommere, som kom til Danmark. Beretninger der trækker tråde til i dag og som, her mere end 100 år efter, stadig er aktuelle med begreber som ”sorte og hvide”, ”rig og fattig”, ”Dem og os” og mødet med konstant at være konfronteret med det at være ”den fremmede”.

Program

Kl. 17.30-18.30 Anna Paulines rejse – fra vestindisk slave til dansk borger, dramatisk fortælling af skuespiller Sofie Walbom

Kl. 18.30-18.45: Servering af forfriskning og snitter

KL. 18.45-19.30 Forsker og historiker Per Nielsen – ”Fru Jensen og andre vestindiske danskere”

KL.19.30-20.30 Forfatter og journalist Mich Vraa – ”Haabet”

Kl. 20.30-ca. 21.00 Spørgsmål og debat med Sofie Walbom, Per Nielsen og Mich Vraa

Gratis – bare mød op - Ønsker man forplejning skal man downloade en gratis billet. Læs mere på bibliotekets hjemmeside www.lyngbybib.dk

Forskningens Døgn arrangementet er tænkt som en helhed, men det er også muligt at komme til de enkelte oplæg.

Forskningens Døgn på Stadsbiblioteket