Lyngby Taarbæk Kommune

Et stærkt campusmiljø skal tiltrække flere unge til de tekniske erhvervsuddannelser

TEC etablerer sig som en del af det fælles campus med København Nord og Maskinmesterskolen på Gyrithe Lemkes Vej i Lyngby

Flere unge bør tage en erhvervsuddannelse, det er en klar landspolitisk målsætning. Set i forhold til landsgennemsnittet har Lyngby-Taarbæk en lav andel af unge, der vælger en erhvervsuddannelse. Derfor styrker og udvider TEC (Technical Education Copenhagen) sit udbud i Lyngby til både at omfatte grundforløbene til elektriker- og datauddannelserne og det introducerende grundforløb 1 målrettet flere tekniske uddannelser. Det kan lade sig gøre, fordi Undervisningsministeriet gennemfører en udbudsrunde af erhvervsuddannelserne.

En af Europas førende vidensbyer

Borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Sofia Osmani udtaler: ”Vi er meget glade for, at TEC har valgt at tilbyde flere af deres tekniske erhvervsuddannelser i Lyngby. I Lyngby-Taarbæk har vi en ambition om at blive en af Europas førende vidensbyer - med de bedste vilkår for uddannelse, og den ambition er vi godt på vej til realisere. Faktisk er vi i den helt unikke situation, at vi kan tilbyde vores unge de fleste studieretninger inden for erhvervs- og gymnasiale uddannelser. Men vi har manglet et stærkt tilbud af tekniske erhvervsuddannelser, det får vi nu med TEC.”

Stærkt campussamarbejde og ungdomsuddannelsesmiljø

Det nye tiltag med det introducerende grundforløb 1 retter sig mod elever, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, og forventes at bestå af en fagretning, der er målrettet de uddannelser, som er relevante i forhold til de videregående uddannelser på Maskinmesterskolen, og en fagretning, der kan give en faglig synergi og fælleskab med København Nords uddannelser på campussen. Dette vil give fagligt bæredygtige tekniske grundforløb placeret i et levende og godt erhvervsrettet ungdomsuddannelsesmiljø.

Med campussamarbejdet mellem København Nord og Maskinmesterskolen vil der være gode muligheder for en bred introduktion til erhvervsuddannelserne og at synliggøre, at man med en erhvervsuddannelse både kan blive en dygtig håndværker og læse videre til fx maskinmester eller ingeniør.

Direktør, TEC, Lone Hansen udtaler: ”Vi glæder os til samarbejdet og er helt sikre på, at vi kommer til at give de unge mennesker en solid uddannelse og et super uddannelsesmiljø, der styrker deres fremtidige karrieremuligheder.”

TEC åbner for deres grundforløb til data- og elektrikeruddannelserne i Lyngby til oktober 2016 og det introducerende grundforløb til august 2017.

 

Studerende på TEC