Lyngby Taarbæk Kommune

Lyngby Idrætsby danner ramme om den prestigefyldte tennisturnering Davis Cup

Davis Cup-kampen Danmark – Finland (15.-17. juli) vil blive afviklet indendørs i Lyngby Idrætsby med plads til 1.500 tilskuere.

Direktør i Dansk Tennis Forbund, Sune Irgens Alenkær, håber på nogle forrygende dage i Lyngby, som i ikke mindst Kurt Nielsens navn emmer af tennishistorie. ”DTF er meget tilfreds med den aftale, der er indgået med Lyngby-Taarbæk Kommune og Lyngby Tennis Klub, som brænder for eventen. Vi har en fælles ambition om en stor tennisfest for alle tenniselskere i hele Danmark,” siger Sune Irgens Alenkær.

Formand i Lyngby Tennis Klub, Lene Steenberg, tilkendegiver en stolthed over værtskabet. ”Vi er utrolig glade for den tillid, det internationale tennisforbund (ITF) og DTF viser os ved at placere landskampen i Lyngby. Vi er endvidere meget taknemmelige for, at Lyngby-Taarbæk Kommune velvilligt har besluttet at støtte denne sportslige event såvel økonomisk som organisatorisk. Vi håber, at afviklingen af landskampen vil øge interessen for tennis i kommunen yderligere,” siger Lene Steenberg.

Lyngby-Taarbæk Kommunes borgmester, Sofia Osmani (K), er ligeledes begejstret over, at begivenheden finder sted i Lyngby-Taarbæk Kommune. ”Jeg er glad for, at vi i Lyngby-Taarbæk Kommune har så gode faciliteter, at vi kan danne rammen om Davis Cup, og jeg håber, at rigtig mange tennis- og sportsinteresserede borgere vil støtte op om kampen. En væsentlig grund til, at arrangementet kan lade sig gøre, er vores lokale handels- og erhvervsliv, der gennem sponsorater og deltagelse i det kommunalt administrerede initiativ team elite støtter arrangementets gennemførelse,” siger Sofia Osmani.

Formand for Fællesrepræsentationen for Idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk (FIL), Anni Frisk Carlsen, supplerer. ”Jeg er glad for, at kommunen på denne måde er med til at markere én af de mange sportsgrene, som borgerne nyder godt af, og som fra tid til anden har leveret sportsudøvere på topniveau. Samtidig er begivenheden med til at markere ’Idrættens år’ i kommunen, der gennemføres i lyset af FIL’s 75 års jubilæum som udtryk for sammenholdet blandt idrætsforeningerne i kommunen om til enhver tid at ville understøtte det bedst mulige tilbud for idrætsudøvelse til såvel unge, yngre som ældre borgere.”

Dansk Tennis Forbund, Lyngby-Taarbæk Kommune og Lyngby Tennis Klub præsenterer fra nu af og frem mod den 15.-17. juli en række tiltag med det formål at etablere en tennisfest for hele Tennisdanmark i uge 28.

Billetsalget forventes at starte primo juni. Lyngby Idrætsby, Lundtoftevej 53 A, 2800 Lyngby

 

Program:

  • Fredag den 15. juli kl. 13.45: Åbningsceremoni og to singlematcher bedst af fem sæt:

1. kamp: Mikael Torpegaard vs Jarkko Nieminen 

2. kamp: Frederik Løchte Nielsen vs. Harri Heliovaara

  • Lørdag den 16. juli kl. 14.00: En doublematch bedst af fem sæt: 

Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann vs. Patrik Niklas-Salminen og Patrick Kaukovalta

  • Søndag den 17. juli kl. 12.00:

1. kamp: Frederik Løchte Nielsen vs. Jarkko Nieminen

2 kamp: Mikael Torpegaard vs. Harri Heliovaara

 

Landstrænerne har mulighed for at ændre opstillingen frem til en time før kampstart.