Lyngby Taarbæk Kommune

Vi er klar til frost og sne

Vinteren er kommet tidligt i år, og beredskabet står klar til at rykke ud.

Natten til den 9. november kom vinteren for alvor til Danmark – med helt op til 15 cm sne i flere dele af landet. I Nordsjælland blev det dog ikke til helt så meget, men nok til at vinterberedskabet rykkede ud i Lyngby-Taarbæk Kommune med saltning allerede fra tirsdag aften.

Skulle vinteren byde på mere sne og frost, står kommunens beredskab klar til næste udkald. 

- Vores beredskab står standby for at sikre, at sneen ikke kommer til at skabe større problemer end højest nødvendigt. I vinterperioden følger kommunens vintervagter vejret time for time og anvender de samme systemer som vejdirektoratet og DMI, siger arealdriftchef Lars Christiansen i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Kommunens beredskab består dels af seks lastbiler til de store trafikveje samt af et stort antal snetraktorer til cykelstier, fortove mv.  I tilfælde af voldsomt og længerevarende snefald, har kommunen en lang række supplerende aftaler med landmænd og maskinstationer, som hurtigt kan kaldes ud til sneafrydning.  

Kommunen lægger inde med et stort saltlager, men Lars Christiansen oplyser, at saltningen kun vil foregå, når det er nødvendigt:

- Glatførebekæmpelse er en hårdfin balance mellem at skåne vejtræer mod for meget salt, og samtidig sikre god fremkommelighed og trafiksikkerhed. Derfor følger vintervagten en 5 timers prognose, således at der kun iværksættes saltning, når det er nødvendigt eller umiddelbart før, at det ellers ville blive glat.

 

Pas på nedfaldne blade

I Lyngby-Taarbæk Kommune foregår snerydningen først på de overordnede veje, cykelstier og fortove, og herefter vil mindre befærdede veje blive sneryddet. Kommunen opfordrer derfor borgerne til at udvise forsigtighed i trafikken ved tilfælde af sne og frost og være opmærksom på, at veje i morgentimerne kan være glatte.

Når sneen falder tidligt- som i år-, mens store bunker af nedfaldne blade endnu lægger på vejene, skal man også være særlig opmærksom.

- Blade som lægger på jorden samler fugt og holder på kulden, og det betyder, selv når sneen og frost fra vejene er væk, kan bladene endnu være frosne og dermed udgøre en risiko for glatte veje, siger Lars Christiansen.

Kontakt

Center for Arealer og Ejendomme - Arealdrift

45 28 52 00