Lyngby Taarbæk Kommune

Flink af Natur: Tag på tur med din hund - men husk at holde den i snor

Lokale regler, hundeskove og tips til lege med hunden

Kære Hundeejer

Det er dejligt med en frisk gåtur med hunden - og for rigtig mange hundeejere er hunden et vigtigt medlem af familen.

Men husk at holde din hund i snor. En tur i naturen skal være en god oplevelse for alle:

  • Derved passer du på naturens vilde dyr og fugle. Selvom din hun er sød, er den også et rovdyr, der følger sine instinkter.  Derfor siger loven, at din hund ikke må være løs i naturen.
  • Selvom din hund ikke gør nogen noget, er det ikke sikkert, at andre børn og voksne, deler din kærlighed til den. De forstår måske ikke dens hilsen, og de bliver utrygge eller bange, når de møder den.

I Lyngby-Taarbæk er der mange muligheder for gode gåture sammen med det firbenede familiemedlem, hvor den er i snor.

Uden snor

Synes du også, at din hund en gang imellem skal have lov til at løbe frit - er du meget velkommen til at lufte den uden snor:

  • i Borrebakken ved Granåsen , som grænser op til Lyngby Parkkirkegård. Men vær opmærksom på, at din hund igen skal være i snor på selve Parkkirkegården og vis respekt for gravsteder og pårørende. 
  • i Sorgenfri Slotshave. Under forudsætning af, at du har hunden under fuldt herredømme, og dermed kan kalde den til dig, hvis I møder andre hunde, mennesker eller dyr, der ikke er interesseret i kontakt. 
  • Der findes også flere gode hundeskove rundt omkring i Danmark, hvor hvor du kan lade din hund løbe frit rundt - selvfølgelig under forudsætning af, at du har "fuldt herredømme" over dem. Du kan se oversigt over hundeskove her.

Vis respekt ved strande og badeområder

Hunde må i realiteten luftes i snor alle steder i Lyngby-Taarbæk - men i sommerperioden er det en god idé at undgå at lufte hund ved badeområderne fx Frederiksdal Fribad samt Rosenhaven og Bombegrunden i Taarbæk.

Læs mere om Friluftsrådets kampagne Flink Af Natur og få god tips til lege med hunden her.

 

Flink af Natur - hold hunden i snor

Kontakt

Center for Arealer og Ejendomme - Arealdrift

45 28 52 00