Lyngby Taarbæk Kommune

På sporet af kunsten med ny skulpturfolder

Lyngby-Taarbæk Kommune udgiver skulpturfolder og inviterer til festlig lancering og skulpturvandring den 4. september.

 
"På sporet af skulpturerne" er navnet på den nye folder over Lyngby-Taarbæks mange skulpturer. Folderen er en udvidelse af en lignende skulpturfolder fra 2006, men hvor den indeholdt 11 skulpturer i bymidten, præsenterer den nye folder mere end 50 skulpturer.  Skulpturerne er placeret rundt omkring i kommunens parker og på pladser, skoler og kirkegårde. Og med en overskuelig inddeling af skulpturerne  i bydele og med oversigtskort,  er der rig mulighed for at opleve kunsten under åben himmel flere steder i kommunen. 
 
Skulpturerne spænder over en periode på mere end 150 år. En tidslinje i skulpturfolderen viser, at den ældste skulptur går helt tilbage til 1859 med Otto Evens skulptur 'En neapolitansk fisker' på Rustenborgvej og helt frem til 2016 med den nyrenoverede træskulpturlegeplads på Sophienholm.
 
Skulpturenfolderen kan købes på Sophienholm og Stadsbiblioteket i Lyngby for 30 kr. 
 
 
 
Lanceringsarrangement på Stadsbiblioteket 
 
I anledning af udgivelsen af skulpturfolderen 'På sporet af skulpturerne' inviteres til lanceringsarrangement på torvet foran Stadsbiblioteket mandag den 4. sep. 2017 kl. 16.00-17.15.
 
Program for lancering:
Kl. 16.00      Velkomst på det lille torv foran stadsbiblioteket ved borgmester Sofia Osmani og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Hanne Agersnap.
Kl. 16.10      Afsløring af skulpturen 'Den liggende bjørneunges' nye placering på det lille torv foran Stadsbiblioteket
Kl. 16.15      Der bydes på bobler og lidt sødt.
Kl. 16.30      Guidet skulpturvandring med kunsthistoriker, Eva Pohl, som også har udarbejdet indhold til skulpturfolderen. (Afgang og slut fra Stadsbiblioteket. Turen inkluderer skulpturerne på og omkring biblioteket).
Kl. 17.15      Skulpturvandringen slutter af ved biblioteket.
 
 

Kontakt

Center for Politik, Kultur og Strategi

Rådhuset
Lyngby Torv 17
2800 Kgs. Lyngby
45 97 30 00