Lyngby Taarbæk Kommune

Dejligt med en frisk gåtur med hunden - men husk at holde den i snor

Lokale regler, inspiration til gåture og "hundeskove"

Kære Hundeejer

Det er dejligt med en frisk gåtur med hunden - og for rigtig mange hundeejere er hunden et vigtigt medlem af familen.

Men husk at holde din hund i snor og husk hundeposer, så du kan samle op efter den. En tur i naturen skal være en god oplevelse for alle - også for dem der ikke forstår din hunds glade hilsen og måske bliver bange eller utrygge. 

I Lyngby-Taarbæk er der mange muligheder for gode gåture sammen med det firbenede familiemedlem, hvor den er i snor - få fx inspiration til nye ture i beskrivelserne af vores naturområder her.

Uden snor

Synes du også, at din hund en gang imellem skal have lov til at løbe frit - er du meget velkommen til at lufte den uden snor:

  • I Borrebakken ved Granåsen , som grænser op til Lyngby Parkkirkegård. Men vær opmærksom på, at din hund igen skal være i snor på selve Parkkirkegården og vis respekt for gravsteder og pårørende. 
  • I Sorgenfri Slotshave. Under forudsætning af, at du har hunden under fuldt herredømme, og dermed kan kalde den til dig, hvis I møder andre hunde, mennesker eller dyr, der ikke er interesseret i kontakt. 
  • Der findes også flere gode hundeskove rundt omkring i Danmark, hvor hvor du kan lade din hund løbe frit rundt - selvfølgelig under forudsætning af, at du har "fuldt herredømme" over dem. Du finder oversigt over hundeskove her.

Vis respekt ved strande og badeområder

Hunde må i realiteten luftes i snor alle steder i Lyngby-Taarbæk - men i sommerperioden er det en god idé at undgå at lufte hund ved badeområderne fx Frederiksdal Fribad samt Rosenhaven og Bombegrunden i Taarbæk.

 

Kontakt

Center for Arealer og Ejendomme - Arealdrift

45 28 52 00