Lyngby Taarbæk Kommune

Lyngby-Taarbæk er blandt de bedste til at få folk i arbejde

Kommunen er nummer 13 i Beskæftigelsesministeriets undersøgelse af beskæftigelsesindsatsen i landets kommuner.

Det er en fremgang på 63 pladser i forhold til 2016, hvor vi var placeret som nummer 76.

Beskæftigelsesministeriet har i samarbejde med Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) udviklet et nyt redskab, der måler kommunernes indsats i forhold til at få flere borgere i arbejde.

De kommuner, der ligger øverst på ranglisten, klarer sig bedst og har færre personer på offentlig forsørgelse, end man kan forvente. Opgørelserne tager nemlig hensyn til bl.a. alder og uddannelse i de enkelte kommuner, så de kan sammenlignes.

Ranglisterne opdateres hvert halve år.

Her kan du se Beskæftigelsesministeriets nye benchmarking-liste.

 

Indsatser der virker

Lyngby-Taarbæk Kommune arbejder konsekvent med formidling af ordinære job eller virksomhedsrettede forløb for alle ledige, idet vi ved, at forløb på "rigtige" virksomheder med "rigtige" kolleger er det, der fungerer bedst i forhold til at få ledige ud på arbejdsmarkedet.

Borgerne oplever at komme ud og bruge deres kompetencer på en relevant arbejdsplads - i samarbejde med kolleger, og samtidig får de opbygget et netværk, som betyder rigtig meget for deres muligheder for at komme i job.

Derudover arbejder Lyngby-Taarbæk Kommune med en høj grad af borgerinddragelse i forhold til at planlægge forløb og aktiviteter i tæt samarbejde med borgerne. 

Kontakt

Center for Miljø & Plan - Plan og Erhverv

Lyngby Rådhus
Lyngby Torv 17
2800 Kgs. Lyngby