Lyngby Taarbæk Kommune

Lyngby-Taarbæk, Visit Nordsjælland og UNESCO fremmer bæredygtig turisme

Turisterne skal få øjnene op for kulturperlerne uden for storbyerne, blive længere og sætte pris på det lokale.

Som eneste sted i Danmark har UNESCO peget på Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, der skal være med til at udbrede bæredygtig turisme i Europa.

Sammen med Olympen i Grækenland og det franske slot Versailles er Nordsjællands Parforcejagtlandskab nu blandt de 34 attraktioner i verden, UNESCO har udvalgt for at sætte et særligt fokus på Europas kulturarv.

Med støtte fra EU og i samarbejde med National Geographic etablerer UNESCO-verdenskulturarv for første gang et fælles europæisk turismesamarbejde, som skal fremme bæredygtig turisme på nogle af de mest spektakulære verdenskulturarv steder i Europa. Samarbejdet underbygges af ”World Heritage Journeys”- et rejsewebsite, der opfordrer turister til at rejse andre steder hen end lige til de allermest populære storbyer, til at blive længere og til i højere grad at opleve, hvad den lokale region kan tilbyde.

Opfordrer til nye rejsevaner
- Vores mål er at ændre den måde turister rejser på. Vi vil gerne have dem til at blive længere på destinationerne, opleve den lokale kultur, deres omgivelser, få et dybere kendskab til og værdsætte de værdier verdenskulturarv stederne kan tilbyde, siger Mechtild Rössler, direktør, World Heritage Centre, UNESCO, der også håber på at kunne inspirere rejsebranchen til at tænke anderledes.

Parforcejagtlandskabet i ”Royal Europe”
Med praktisk information og værktøjer til at planlægge rejsen inviterer ”World Heritage Journeys”-sitet turisterne til at følge fire kulturelle spor, der fortæller fascinerende historier om Europas arv og historie. Her er Parforcejagtlandskabet en del af ”Royal Europe”.

 

Kontakt

Center for Miljø & Plan - Plan og Erhverv

Lyngby Rådhus
Lyngby Torv 17
2800 Kgs. Lyngby