Lyngby Taarbæk Kommune

Nye motorvejsskilte viser vejen til verdensarven

Det er blevet nemt at finde vej til parforcejagtlandskabet i Dyrehaven, efter at de nye brune turistskilte er sat op ved Lundtofteafkørslen på Helsingørmotorvejen.

En brølende kronhjort, Eremitageslottet og en vejstjerne. Det er motivet på de fem meter høje brune turistskilte, som er blevet sat op ved Lundtofteafkørslen på Helsingørmotorvejen. Skiltene skal inspirere de kørende turister til at besøge Jægersborg Dyrehave og Hegn, der er udnævnt til UNESCO verdenskulturarv under navnet Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland.

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland består af Jægersborg Dyrehave og Hegn, Gribskov og Store Dyrehave. Området er UNESCO verdensarv, fordi det fortæller en unik historie om de danske kongers brug af jagten og landskabet som magtsymbol i 1600-1700-tallet.

Turistskiltene ved Helsingørmotorvejen er sat op på initiativ af de samarbejdspartnere, der beskytter og udvikler verdensarvområdet Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland. Samarbejdspartnerne er Naturstyrelsen, Slots- og Kulturstyrelsen, Det Grønne Museum samt Allerød, Fredensborg, Gribskov, Hillerød, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal Kommuner.

Læs om Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland her

Kontakt

Center for Miljø & Plan - Plan og Erhverv

Lyngby Rådhus
Lyngby Torv 17
2800 Kgs. Lyngby