Lyngby Taarbæk Kommune

Skoleelever belønnet for at lade bilen stå

1769 skoleelever i 0. – 4. klasse har i maj konkurreret om at komme flest gange i skole uden at blive kørt i bil. Tirsdag d. 20. juni overrakte borgmesteren præmier til vinderklasserne foran Lyngby Rådhus.

Hver vinderklasse fik en præmiecheck på 500 kr. til klassekassen, og bagefter var der isvafler til eleverne og deres lærere.

Lyngby-Taarbæk Kommune har i de sidste 13 år haft fokus på at få skoleelever til at komme i skole uden at blive kørt af mor og far. Det er sket med kampagnen ”Bevæg dig til skole – uden bil”, som bidrager med at gøre eleverne sundere, miljøet grønnere og skolevejen mere sikker. I år deltog 4. klasserne også for første gang.

Kampagnen gennemføres som en konkurrence, hvor klasserne konkurrerer mod hinanden om at komme i skole uden bil flest gange i løbet af maj måned. For hver dag eleverne dropper bilen, får de ét point. Den klasse på hver skole, der samler flest point i gennemsnit pr. elev, vinder.

Flot resultat på alle skoler

I alt har 1769 elever fordelt på 76 klasser fra 8 skoler været med i årets konkurrence, og engagementet var imponerende.

Ikke alene har rigtig mange elever deltaget i konkurrencen, eleverne lod i høj grad også bilen stå. I gennemsnit har alle eleverne cyklet eller gået til skole hele 15 ud af månedens 20 skoledage.

Vinderklasserne 2017

  • Engelsborgskolen, 3. d
  • Fuglsanggårdsskolen, 3.a
  • Hummeltofteskolen, 3.a
  • Kongevejens Skole, 2.a
  • Lindegårdsskolen, 2.b
  • Lundtofte Skole, 3.b
  • Trongårdsskolen, 3.a
  • Virum Skole, 4.d
 Lyngby Torv fyldt med vindere af Bevæg dig til skole uden bil. Fotograf Maja Rømer

Foto: Lyngby Torv fyldt med vindere af Bevæg dig til skole uden bil. Fotograf Maja Rømer.

 Barn fra Hummeltofteskolen holder check på 500 kr., som vinder af Bevæg dig til skole uden bil. Fotograf Maja Rømer

Foto: Barn fra Hummeltofteskolen holder check på 500 kr., som vinder af Bevæg dig til skole uden bil. Fotograf Maja Rømer.

Kontakt

Center for Miljø & Plan - Plan og Erhverv

Lyngby Rådhus
Lyngby Torv 17
2800 Kgs. Lyngby