Genåbning af den historiske fæstningskanal

En genåbning af Fæstningskanalen skal være med til at klimasikre den centrale del af byen og vil få stor betydning som rekreativt område.

Fremtidens fæstningskanal

Den oprindelige Fæstningskanal var en del af Københavns Befæstning i perioden 1888 - 1920, hvor den var anlagt i en landskabelig lavning/tunneldal mellem Furesø og Øresund.

Formålet med kanalen var at lede vand fra Furesø til områderne nord for København og dermed danne et stort oversvømmelsesområde, der kunne beskytte hovedstaden mod angreb fra landtropper fra den nordlige side.

Det centrale Lyngby er i dag et fokusområde for klimasikring, hvor der skal ske en særlig indsats for at sikre byen mod oversvømmelse. Her indgår en "åben Fæstningskanal" som en del af indsatsen.

Lyngby-Taarbæk Kommune ønsker at bruge den åbnede Fæstningskanal som et regnvandsbassin, der kan aflaste en del af kommunens afløbssystem og fremtidssikre de forventelige effekter af klimaforandringer.

Samtidig vil en genåbnet Fæstningskanal få stor rekreativ betydning for bymidten og området omkring Firskovvej.