Gå til hovedindhold
MENU
MENU
Du er her:

Indskrivning til skole

Frit skolevalg

Der er frit skolevalg i Danmark, så du kan ønske, at dit barn skal gå i en anden skole i kommunen eller en skole i en anden kommune. Dit barn kan dog kun optages, hvis der er plads på den ønskede skole.

Hvis du ønsker en skole i en anden kommune, skal du kontakte den enkelte skole for indskrivning.

Skal du indskrive dit barn på andre klassetrin (1. - 9. klasse), skal du henvende dig til den ønskede skole, for at høre om der er plads.

Du kan finde skolernes kontaktoplysninger her.

Hvornår kan mit barn starte i børnehaveklasse?

I det kalenderår, hvor dit barn bliver 6 år, skal det begynde i børnehaveklasse. Hvis du vil have, at dit barn skal starte før, kan det indskrives i børnehaveklasse, fra begyndelsen af det kalenderår, hvor det fylder 5 år. Det er vigtigt, at overveje beslutning om tidlig skolestart grundigt, og det er en betingelse, at dit barn kan følge med i undervisningen. Det er skolens leder, der bestemmer, om meget "unge" børn kan starte i skole.

Omkring november, året før dit barn fylder 6 år, får du indskrivningsmateriale tilsendt. Med indskrivningsmaterialet er også indbydelse til informationsmøder på kommunens folkeskoler. Du er velkommen til at deltage i flere skolers informationsmøder.

Du har ret til at få dit barn optaget på distriktsskolen. Har du et barn, der skal i skole, skal du kontakte distriktsskolen eller den ønskede skole.