Digitale fuldmagter
Giv og anmod om digital fuldmagt.Er du ikke digital kan en pårørende anmode om at få fuldmagt til at handle på dine vegne.
Giv og anmod om digital fuldmagt.Er du ikke digital kan en pårørende anmode om at få fuldmagt til at handle på dine vegne.
Ved at give en fuldmagt giver du en anden lov til at varetage dine interesser, og når du får en fuldmagt, kan du varetage fx din pårørendes interesser på nogle områder.
Løsningen betyder, at borgere, som ikke selv er digitale brugere, nu kan give fuldmagt til fx et familiemedlem eller en bekendt til at handle digitalt på deres vegne.
Den digitale fuldmagt gælder kun digitalt, det vil sige til elektroniske handlinger. Det betyder, at den ikke kan printes og bruges som en fysisk fuldmagt. Den digitale fuldmagt gælder kun på offentlige løsninger.
Når du giver en digital fuldmagt til en anden, kan du på et hvilket som helst tidspunkt tilbagekalde den. Det er med andre ord dig, der bestemmer, hvor længe den skal være aktiv.
Hvis man ikke har NemID, kan man oprette en tinglysningsfuldmagt til den person, man ønsker, der skal foretage tinglysningen for en. Det skal være en person, der har NemID. Det kan være en pårørende, en bekendt, en nabo eller en professionel.
For at lave fuldmagten, skal den, der skal have fuldmagten logge på www.tinglysning.dk med sit NemID.
Når fuldmagtshaver er logget på, skal en række felter udfyldes, og til sidst kan skemaet udskrives, så fuldmagtsgiver kan underskrive med pen og dernæst sende den med post til Tinglysningsretten.