Gå til hovedindhold
MENU
MENU
Du er her:

Pas og legitimationskort

Gå til menuen for at vælge det ID-kort, som du vil vide mere om

Bestil dit pas uden at booke tid i Borgerservice

Borgerservice har fået en ny selvbetjeningsstander til pas ekspeditioner. Du kan benytte selvbetjeningsstanderen, hvis du opfylder alle nedenstående kriterier

  • Du skal være over 18 år
  • Du skal være i besiddelse af det senest udstedte pas, dvs. det må ikke være mistet og dette skal medbringes i Borgerservice ved bestilling
  • Dit senest udstedte pas må ikke være udløbet for mere end 2 år siden
  • Du skal have taget et billede i Borgerservice

For at benytte selvbetjeningsstanderen skal du med din NemId gå ind og udfylde en pasansøgning på www.Borger.dk og betale for passet online. Derefter møder du op i Borgerservice uden at booke en tid og afslutter din bestilling på selvbetjeningsstanderen (S). Husk at du skal medbringe dit nuværende pas for at benytte standeren.

Når du booker tid, skal du bruge dit eget telefonnummer. Maskinen kan ikke håndtere to bestiller på samme telefonnummer.

Selvbetjeningsstanderen kan kun benyttes i åbningstiden for Borgerservice. 

Hvis du ønsker selv at medbringe dit eget pasbillede eller på anden måde ikke opfylder ovennævnte kriterier, skal du starte med at bestille tid til personlig betjening i Borgerservice. Læs reglerne for pasfoto her. Bestil tid til personlig betjening her.

Bestil pas i alle kommuner

Som dansk statsborger kan du få udstedt et pas i alle kommuner - du skal dog møde personligt op.

Legitimationskort

Det kan være relevant for dig i stedet at ansøge om et legitimationskort, hvis du ikke har kørekort eller pas og ikke skal rejse.