Er du pårørende til et menneske, der ikke trives?

Vi tilbyder dialog og samtaler med udgangspunkt i dine behov, så du kan tackle hverdagen

""
Familie på skovtur

Det kan være krævende at være tæt på et menneske, der har brug for hjælp

Hvis du er ægtefælle, søskende, barn, ven eller kæreste til et menneske med handicap, psykosociale eller psykiske udfordringer eller fordi det er vanskeligt at få fodfæste på uddannelses- eller arbejdsmarkedet, så kan du have brug for at tale om, hvordan du tackler det.

Som pårørende kan man føle sig alene med et stort ansvar og en stor opgave. Man kan næsten føle sig uundværlig. I relation til de nærmeste og de professionelle. Mange oplever det som en lettelse at dele tankerne med en anden.

Derfor har Lyngby-Taarbæk Kommune ansat en pårørendevejleder, som kan støtte dig i at drage omsorg for dig selv. En pårørendevejleder tilbyder dialog og samtaler med udgangspunkt i dine behov.

Du kan tale om det, du har brug for – Intet er for stort, og intet er for småt

Om vores tilbud til dig

• Du er pårørende, når du er
    • i familie med, eller har en anden nær relation til, en der får hjælp i kommunen eller har behov for hjælp.
    • tæt på et menneske, der i perioder har det svært, og som måske har brug for hjælp i hverdagen.
  • Hvad indeholder tilbuddet?
    • Pårørendevejlederen tilbyder anonym
    • og uforpligtende samtale og vejledning
    • Via telefon eller ved et personligt møde
    • Det er også muligt at samle netværket til en fælles samtale
  • Hvad kan pårørendevejlederen hjælpe med?
    • Din trivsel og hvordan du kan passe på dig selv som pårørende
    • Strategier for livet som pårørende
    • Accept og forståelse af almindelige reaktioner og følelser
    • At tale om din rolle i forbindelse med dine pårørende
    • Finde frem til hjælpemuligheder i kommunen
    • Gruppeforløb hvor du kan møde andre i samme situation

Vores tilbud om vejledning til pårørende

Vi har pt. to forskellige tilbud til dig, der er pårørende - denne side, er det ene af tilbuddene. Du finder det andet tilbud på siden Pårørendevejledning, der er for pårørende til en med alvorlig sygdom.

Vi arbejder på at få samlet de to tilbud for at gøre det enkelt og overskueligt for dig, der måtte have brug for det.