Gå til hovedindhold
MENU
MENU
Du er her:

Pårørendevejledning

Er du pårørende til en voksen nærtstående, der har en alvorlig sygdom? Så er der hjælp at hente hos kommunens pårørendevejleder. Her kan du få støtte og råd til at mestre hverdagens udfordringer samt få viden om kommunens tilbud.

 

Som pårørende har du mulighed for at få personlig vejledning samt deltage på vores pårørendekursus. Begge tilbud har fokus på, hvordan du kan passe på dig selv i hverdagen samt få den støtte og aflastning, som der er brug for. 

 

Det kan du få ud af vejledningen:

• Samtaler der har fokus på din trivsel og hverdag

• Hjælp til at løse praktiske udfordringer i dagligdagen

• Høre om forskellige tilbud i kommunen og foreninger

Her kan du læse mere om tilbud til pårørende

 • Pårørendevejledning

  Som pårørende har du mulighed for at få personlig vejledning.

  Vejledningen kan fx omhandle hvilke konkrete tiltag, du kan gøre for at lette hverdagen, såsom at få mere praktisk hjælp, aflastning, pauser eller sociale aktiviteter ude af huset. Derudover får du redskaber til at kunne mestre stress og bekymringer i hverdagen.

 • Kursus for pårørende

  Bedre hverdag - lær at tackle hverdagen som pårørende er et tilbud til dig, som er nær pårørende til en voksen med langvarig sygdom eller funktionsnedsættelse. 

  Kurset har fokus på, hvordan du kan passe på dig selv i hverdagen, når en nærtstående er syg og har brug for din hjælp og støtte. Du får redskaber og inspiration til at håndtere de udfordringer, der ofte følger med, når man er pårørende.

  Her kan du læse meget mere om kurset 

 • Hvem kan henvende sig?

  Du kan henvende dig, hvis du er pårørende til en voksen der har en langvarig sygdom eller funktionsnedsættelse, som fx demens, kræft, kroniske lidelser, hjerneskade. Du kan være ægtefælle, kæreste, søskende, barn eller ven.

  Er du pårørende til et menneske der ikke trives, på grund af handicap, psykisk sårbarhed eller fordi det er svært at komme i gang med uddannelse eller arbejde, kan du kontakte Line Bjerregaard, pårørendevejleder CSI og CUBA, på telefon 20156737 eller mail LINBJ@ltk.dk. Det kan være et barn, ung eller voksen der har behov for hjælp i hverdagen. Du kan være ægtefælle, kæreste, barn eller ven. 

Pårørendevejleder, Familie gåtur i park