Gå til hovedindhold
Du er her:

Rådgivning, støtte og behandling af alkoholmisbrug

Hvis du drikker for meget eller er pårørende til en person, der drikker for meget, er der mulighed for at få rådgivning, støtte og behandling

Alle borgere har ret til at få hjælp til at tackle et alkoholproblem. Senest 14 dage efter at du har henvendt dig, har du ret til at modtage et ambulant behandlingstilbud. Tilbuddet er altid gratis, og du har mulighed for at være anonym.

Du har også mulighed for at vælge et andet ambulant tilbud end Lyngby-Taarbæk Kommunes rådgivnings-og behandlingstilbud Torvehuset, og kan vælge mellem forskellige godkendte behandlingstilbud.

I Torvehuset er rammen for behandling familieorienteret alkoholbehandling. Det betyder, at eventuel familie bliver inddraget i behandlingen. Pårørende tilbydes et samtaleforløb af op til fem samtaler.

Andre muligheder for rådgivning - også til pårørende

Et stort forbrug af alkohol påvirker ikke bare den der drikker men også hele omgangskredsen. Det kan være utrolig svært at være pårørende til en person, der drikker for meget. 1/3 af danskerne har en person med et alkoholproblem i familien - enten i kernefamilien eller blandt andre familiemedlemmer.

FAQ

  • Torvehusets placering

    Torvehuset er Lyngby-Taarbæk Kommunes rådgivnings-og behandlingstilbud, og ligger centralt placeret i en hyggelig villa nær Lyngby Station.

  • Andre muligheder for hjælp

    Hvis du selv drikker for meget eller er pårørende til en person med alkoholproblemer, kan du få telefonrådgivning og vejledning her:

    Alkolinjen på telefon 8020 0500

    Se også links nederst på siden for yderligere råd og vejledning.

  • Sagsbehandlingsfrist

    Der er en sagsbehandlingsfrist på to uger fra ansøgningstidspunktet.