Gå til hovedindhold
Du er her:

Snus og andre røgfri tobakprodukter

Bruger du snus eller tobaksposer hver dag? Har du svært ved at undvære det? Så er du måske afhængig af nikotin

Nikotin og hjernen

Afhængighed af snus og andre former for røgfri tobak opstår, fordi tobaksprodukterne indeholder store mængder af nikotin fx svarer nikotinindholdet i en tobakspose til at ryge tre cigaretter.

Når du indtager nikotin aktiveres hjernens belønningssystem. Hjernen snydes til at tro, at det er godt for dig, fordi det føles rart, og du får lyst til at gøre det igen.

Slip fri af afhængigheden

Nikotin er et ekstremt afhængighedsskabende stof, og afhængigheden kan føles som en lille djævel på skulderen, der gør det vanskeligt for dig at slippe fri af gamle adfærdsmønstre og se realistisk på konsekvenserne af din egen adfærd.

Firat, gymnasieelev på 18 år

”Da det gik op for mig, at afhængigheden bestemte over mig, at jeg ikke selv bestemte så tænkte jeg, at det skulle være løgn"

XHALE – bliv fri for røg og snus

XHALE er en digital app, der er udviklet til unge af Kræftens Bekæmpelse. Når du har oprettet en profil, modtager du støtte hver dag, fra du beslutter dig for at stoppe og til den dag, du er ude af din afhængighed. I app’en finder du fif, øvelser og videoer med andre unge, som er stoppet og eksperter, der hjælper dig godt på vej.  

Start dit stop for røg og snus her: https://xhale.dk/ 

Xhale: Rygestop
Snus, myte om snut
Myte: "Jeg slapper bedre af, når jeg tager snus"