Gå til hovedindhold
MENU
MENU
Du er her:

Coronavirus/COVID-19

Siden giver dig overblikket over regler, råd og nyttige informationer under Coronavirus i Lyngby-Taarbæk Kommune

Smittetal

Få overblikket

Denne side er vores primære side med opdateringer og status om de services, som er særligt påvirket af situationen omkring Coronavirus.

Via menuen finder du uddybende emner.

Hvad gælder for vores kommune - og de andre?

Find svar på coronasmitte.dks side med råd og regler, der gælder for Lyngby-Taarbæk Kommune. Siden opdateres i takt med regeringens beslutninger for pandemien.

Vores services og fagområder

 • 01-09-2021: Sport, fritid og kultur
  • Krav om Coronapas i lokaler, der anvendes som træningscentre
  • Krav om sundhedsplan for udendørs motionsarrangementer med flere end 500 deltager – Skabelon kan findes her: https://coronasmitte.dk/spoergsmaal-og-svar-om-covid-19/forsamlinger
  • Fortsat krav om aftørring af flader, kontaktpunkter, udstyr mv.
 • 01-09-2021: Skoler, ungdoms- og voksenuddannelser

  Overblik over test (fra uvm.dk)

  Her er et overblik over, hvor der er opfordring til at blive testet fra den 6. september 2021 og fremefter.

  Der er opfordring til, at ansatte i dagtilbud mv. testes i relevant omfang. Per 1. oktober er der opfordring til, at ansatte testes én gang ugentligt.

  Der er opfordring til test for elever, der er fyldt 9 år samt ansatte, besøgende og andre personer med tilknytning til skolen/institutionen i forbindelse med fremmøde på folkeskoler, fri- og privatskoler, efterskoler og frie fagskoler.

  Alder 9-11 år

  Elever i alderen 9 til 11 år opfordres i forbindelse med fysisk fremmøde til at blive testet én gang om ugen.

  Alder 12+ år

  Elever fra og med 12 år, ansatte og besøgende opfordres i forbindelse med fysisk fremmøde til at have gennemført en antigentest inden for de seneste 72 timer eller en PCR-test inden for de seneste 96 timer, dog højst to gange om ugen jævnt fordelt over de seneste syv dage. Fra den 1. oktober 2021 vil elever fra og med 12 år, ansatte og besøgende blive opfordret til at blive testet én gang om ugen.

  En opfordring, ikke krav

  Da der alene er tale om opfordring til test, må skolen/institutionen eller dagtilbuddet mv. ikke stille krav om eller føre kontrol med, at elever, ansatte, besøgende samt andre personer med tilknytning til skolen/institutionen eller dagtilbuddet mv. har ladet sig teste.

  Undtagelser fra opfordring til test

  Opfordring til test gælder ikke for elever, ansatte og besøgende samt andre personer med tilknytning til skolen/institutionen eller dagtilbuddet mv. der enten er under 9 år, er tidligere smittet, er vaccineret eller som følge af sundhedsmæssige årsager ikke bør testes.

  Læs mere hos Børne- og Undervisningsministeriet

  Børne- og Undervisningsministeriet opdaterer løbende deres sektion om COVID-19 med relevant information.

Anden hjælp og støtte