Gå til hovedindhold
MENU
MENU

Coronavirus/COVID-19

Få information om fx isolationshold i kommunen, vaccine og kørsel, teststeder med mere.

Du er her:

Vaccination og kørsel

Sundhedsstyrelsen har fastsat en prioriteret rækkefølge for, hvilke grupper af borgere, der først skal tilbydes vaccination mod COVID-19

""
Blå grafik fra Sundhedsstyrelsen for vaccine mod COVID-19

Vaccinerne prioriteres

Da der endnu er begrænsede leverancer af vacciner til Danmark, så har Sundhedsstyrelsen prioriteret vaccinerne til de ældre og sårbare, og til det personale, der passer på dem.

De første i denne rækkefølge er:

 1. Borgere i plejebolig mv.
 2. Borgere over 65 år som får både praktisk hjælp og personlig pleje

For Borgere i plejebolig mv.

I Lyngby-Taarbæk Kommune blev borgere i plejebolig vaccineret første gang tirsdag den 5. januar 2021. Disse borgere forventes at få deres anden vaccination i uge 4.

For Borgere over 65 år, der får praktisk hjælp og personlig pleje

Læs yderligere om de to grupper i afsnittene her på siden.

Generelt for borgere over 16 år

Alle borgere over 16 år bliver i løbet af 2021 tilbudt vaccination mod COVID-19. Vaccination er gratis og frivilligt.

Sundhedsstyrelsen har prioriteret i hvilken rækkefølge danskerne kan blive vaccineret.

Du får besked i din e-boks, når det bliver din tur. Borgere, der er fritaget for digital post, vil modtage et almindeligt brev.

Tidsplan og tider for vaccination

Da der i Danmark endnu kun er modtaget et lille antal af de vacciner, der er behov for, er det ikke muligt at lave en tidsplan for, hvornår de forskellige grupper kan vaccineres.

Du kan først bestille tid til vaccination, når du har modtaget brev fra Sundhedsstyrelsen - enten i din e-boks eller som almindelig brev, hvis du er fritaget for digital post.

Antallet af ledige vaccinationstider afhænger af antallet af vacciner, der kommer til landet. Du kan derfor opleve, at der er ventetid på vaccinationstider, selvom du har modtaget et brev.

Borgere over 65 år, som får både praktisk hjælp og personlig pleje

 • Du bliver kontaktet af din hjemmehjælp

  Er du en af disse borgere, så har du måske allerede modtaget brev i din e-boks eller fysisk brev fra Sundhedsstyrelsen med tilbud om vaccination mod Covid-19.

  Din hjemmehjælp vil senest mandag den 11. januar 2021 spørge dig, om du ønsker at blive vaccineret. Herefter bliver du kontaktet telefonisk for at høre om du selv kan sørge for transport eller har brug for hjælp til dette.

 • Sådan bestiller du vaccination, hvis du selv kan stå for kørsel

  Vi opfordrer dig til at tale med dine pårørende om hjælp til at bestille tid samt kørsel til og fra vaccinationsstedet. På den måde kan du blive vaccineret hurtigst muligt.

  Så hvis du selv eller med hjælp af pårørende mulighed for transport til og fra vaccinationscentret, skal du bestille tid på www.vacciner.dk. Her skal du logge på med NemID.

  Har du ikke NemID kan du ringe og bestille tid på tlf. 30 66 89 37, alle ugens dage, inkl. weekend, kl. 08.00-18.00.

  Du skal booke to tider

  Du skal have to vaccinationer med 3-6 ugers mellemrum, og du skal booke tid til begge med det samme.

 • Sådan bliver du vaccineret, hvis du ikke selv kan stå for kørsel

  Afvent at blive kontaktet af os

  Har du ikke selv eller med hjælp af pårørende mulighed for at transportere dig til vaccinationscentret, får du tilbudt kørsel.

  Du skal afvente at blive kontaktet af en medarbejdere i Lyngby-Taarbæk Kommune indenfor de næste par uger. De vil bestille kørslen til dig.

  Du skal i det her tilfælde ikke bestille tid til vaccination.

Er du bevilget Movia Handicapkørsel?

Vaccination af pårørende

 • Afvent kontakt fra en læge

  Det fremgår af Sundhedsstyrelsens prioriterede rækkefølge, at ”Udvalgte pårørende til personer med særligt øget risiko” er 6. prioritet. Der er tale om en begrænset målgruppe, som visiteres af en læge. Du skal derfor afvente at blive kontaktet af en læge.