Gå til hovedindhold
MENU
MENU

Coronavirus/COVID-19

Få information om fx isolationshold i kommunen, vaccine og kørsel, teststeder med mere.

Du er her:

Mad og bevægelse

Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv

Når vi taler om mad, så taler vi ofte om sundt og usundt. Der er ingen tvivl om, at det ikke er sundt for kroppen at spise fastfood flere gange om ugen, men det er heller ikke sundt at spise meget ensidigt og helt udelade fedt eller kulhydrater.

Men hvad skal der til for, at spise sundere i hverdagen og dermed nedsætte risikoen for fx kræft, diabetes og overvægt? Det giver Fødevarestyrelsen svaret på i en række generelle kostråd, som er enkle at efterleve. Når du følger kostrådene er søde sager og fastfood ikke forbudt, men alt med måde - naturligvis.  

Find kostrådene og læs mere om sundere spisevaner, madspild, økologi, klimavenlige opskrifter og meget mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside. 

Find dig en motionsven hos Boblberg

Alle har godt af at røre sig. Faktisk har det vist sig, at det er sundere at have en aktiv livsstil og være let overvægtig end at have en inaktiv livsstil og være normalvægtig. 

Det anbefales at være fysisk aktiv i mindst 30 minutter om dagen – minimum 10 minutter ad gangen – hvor du bliver forpustet. 

Boblberg.dk er digitalt forum, hvor du har mulighed for at finde andre, der står i samme situation som dig. Det er helt uforpligtende og gratis for dig.

Mangler du én at bevæge dig sammen med, så prøv Boblberg

Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv
Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv