Gå til hovedindhold
MENU
MENU
Du er her:

Tandregulering

Tandplejen vurderer, om dit barn har behov for tandregulering. Vurderingen foregår efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Tandplejen tilbyder ikke at rette tænder udelukkende af kosmetiske årsager.

 • Hvornår sker vurdering af behov for eventuel tandreguleringsbehandling

  Vi følger herefter løbende dit barns tandstilling og vækst.

  Vi foretager de første vurderinger af dit barns behov for tandregulering ved 10-12-årsalderen og senest ved 12-års undersøgelsen.

  Vi tilstræber at rette dit barns tænder i den periode dit barn vokser mest. Så kan tandregulering nemlig gennemføres hurtigst muligt og mest effektivt. Afhængig af dit barns vækst, kan der godt gå flere år mellem den første vurdering, den indledende samtale og det tidspunkt hvor tandreguleringen starter.

 • Tilbud om tandregulering

  Bliver dit barn tilbudt tandregulering, indkaldes du med dit barn til en forundersøgelse og samtale med specialtandlægen.

  Det er jer, der bestemmer om I vil tage imod tilbud om tandregulering. Ønsker I ikke den foreslåede behandling, kan I ikke senere rejse krav om at jeres barn skal have rettet tænder.

  Tandregulering foregår på Carlshøjvej 8 i Lyngby. Tandplejen refunderer ikke udgifter til kontrol eller anden tandreguleringsbehandling udført på andre klinikker i ind- eller udland. Opholder dit barn sig i længere tid i andre dele af landet, fx på efterskole, eller i udlandet, skal I selv sørge for at tilrettelægge kontrolbesøg når dit barn er hjemme.

  Fast eller løst apparatur i munden kan samle bakteriebelægninger, der kan give huller i tænderne. Det er derfor vigtigt at være meget grundig med tandbørstning i perioden hvor tænderne rettes. Er mundhygiejnen ikke er god nok, kan det betyde at vi må afbryde behandlingen og fjerne bøjlen inden det ønskede resultat er nået.