Gå til hovedindhold
MENU
MENU

Coronavirus/COVID-19

Få information om isolationsophold i kommunen, vaccinationer og kørsel, teststeder med mere.

Du er her:

Visionsproces for Kgs. Lyngby

Kommunalbestyrelsen arbejder med en vision og udviklingsplan for fremtidens Kgs. Lyngby, der skal sætte retning og sikre god sammenhæng med de historiske og kulturelle værdier, byen er bygget op omkring

Lyngby-Taarbæk forandrer sig

En række store initiativer og projekter har de seneste år set dagens lys. Vidensbyen og Letbanen sætter retning for kommunens strategiske og fysiske udvikling. Det samme gælder genopretningen af Fæstningskanalen og udviklingen af Firskovvejskvarteret til et nyt byområde.

Forandringerne medfører nye vilkår for bymidten. En positiv udvikling i kommunens erhvervsliv og detailhandel har skabt mere aktivitet. Der er desuden interesse fra investorer, der ønsker at udvikle projekter i Kgs. Lyngby. Samtidig er der en usikkerhed om, hvordan detailhandelen vil udvikle sig i forhold til bl.a. øget nethandel.

Billede af procesplan for udviklingen af Kgs. Lyngby
Billede af procesplan for udviklingen af Kgs. Lyngby

Ny vision for Kgs. Lyngby

Kommunalbestyrelsen har foretaget et STOP OP, der skal bruges til seriøst at overveje, hvordan Kgs. Lyngby tager de næste skridt i sin udvikling. Kommunalbestyrelsen ønsker derfor med en fælles vision og en udviklingsplan for Kgs. Lyngby at sætte retningen for de kommende års udvikling af bymidten.

Visionen skal 

  • Sammenfatte de ønsker og perspektiver, som skal tegne fremtiden
  • Skabe sammenhæng mellem de igangværende projekter og strategier
  • Tydeliggøre hvad der ikke er acceptabelt eller realistisk

Tak for alle indlæggene til den fælles vision for Kgs. Lyngby

Alle havde mulighed for at komme med input og ideer til visionen for Kgs. Lyngby på den digitale opslagstavle fra den 27. okt. – 2.nov.

Vi modtog næsten 200 ideer og kommentarer til, hvordan Kgs. Lyngby skal se ud i fremtiden. Mange tak til alle der deltog.

Alle kommentarer tages med til kommunalbestyrelsens drøftelse af visionen den 5. november 2020. Når kommunalbestyrelsen har vedtaget den endelige vision, informerer vi bredt om det og den videre proces.

Den videre proces

Visionen skal være et styringsværktøj for kommunalbestyrelsen og danne grundlaget for, at der efterfølgende udarbejdes en konkret udviklingsplan for Kgs. Lyngby. Udviklingsplanen skal skabe grundlag for det videre arbejde og give sikkerhed for, at visionen føres ud i livet med den ønskede værdiskabelse for Lyngby-Taarbæk.

Læs mere om processen i procesplanen