Gå til hovedindhold
Du er her:

Årets Virksomhed 2023

Lyngby-Taarbæk Kommune har siden 2015 uddelt prisen Årets Virksomhed til en lokal virksomhed, som har udvist et særligt socialt ansvar i den lokale beskæftigelsesindsats. Det er nu, du kan indstille din virksomhed eller arbejdsplads.

I september har kommunen åbent for indstillinger til Årets Virksomhed. En pris, der uddeles til en virksomhed, der i årets løb har gjort en særlig indsats for at: 

  • få flere unge i uddannelse eller job
  • ansætte ledige med risiko for langtidsledighed 
  • ansætte ledige borgere på kanten af arbejdsmarkedet

” Samarbejdet mellem vores lokale virksomheder og kommunens jobcenter er vigtigt for den lokale beskæftigelse. Og det gælder særligt, når lokale virksomheder viser et stort socialt ansvar og tilbyder ledige borgere med særlige udfordringer en arbejdsplads og et arbejdsfællesskab. Det vil vi gerne anerkende og takke for” siger Borgmester Sofia Osmani, Lyngby-Taarbæk Kommune.

 Tidligere vindere af prisen Årets Virksomhed er Scandic Eremitage (2022), for at tilbyde beskæftigelse til ledige med sprogudfordringer og behov for særlig støtte, Louis Nielsen Lyngby (2021), for at vise et særligt socialt ansvar, The Body Shop – Lyngby Storcenter (2019), for at gøre en særlig indsats for sårbare unge, Irma Sorgenfri Torv (2018), for at gøre en særlig indsats for borgere langt fra arbejdsmarkedet.

Sådan indstiller du en virksomhed

Kandidater kan sende en begrundet indstilling til Aaretsvirksomhed@ltk.dk indtil fredag den 29. september 2023.

Man kan indstille sin arbejdsplads, sin egen eller en anden virksomhed.

Der er kriterier, som skal være opfyldt, for at din arbejdsplads eller virksomhed bliver udvalgt. Kriterierne er opdelt alt efter om, din virksomheder har gjort noget særligt for enten ledige seniorer, unge eller udsatte borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Se længere nede for flere oplysninger.

Alle kriterier behøver ikke at være opfyldt. Det er dog en betingelse, at der er tale om en privat virksomhed, at virksomheden er geografisk placeret i Lyngby-Taarbæk Kommune og at virksomheden har udvist et særligt socialt ansvar i 2023.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Faglig konsulent – virksomhedsservice, Arnaud Quéré via aqu@ltk.dk eller tlf.nr. 4041 1671. Du er også velkommen til at kontakte Organisations- og Ledelseskonsulent Birgitte Dissing Kierch via bdki@ltk.dk eller tlf.: 3017 1545

Kriterier for prisen

Det er Lyngby-Taarbæk Kommunes Virksomhedsservice, der udvælger en håndfuld kandidater på baggrund af indstillingerne. Kommunens Økonomiudvalg vælger den endelige vinder.

De nominerede virksomheder bliver hyldet ved et virksomhedsarrangement, og vinderen får overrakt prisen af borgmester Sofia Osmani.

Flere oplysninger om kriterierne

Kriterier for indstilling af virksomheder, som har gjort en særlig indsats for ledige med risiko for langtidsledighed

  • Virksomheden samarbejder med jobcentret i forhold til at ansætte eller opkvalificere ledige med risiko for langtidsledighed
  • Samarbejdet kan være i forhold til alle områder af redskabsviften inden for beskæftigelsesområdet - fx målrettede kurser eller uddannelse, aftaler om virksomhedspraktik og løntilskud, ansættelser med handicapkompenserende ordninger mv.

Kriterier for indstilling af virksomheder, som har gjort en særlig indsats i forhold til unge

  • Virksomheden tager løbende lærlinge og stiller praktikpladser til rådighed
  • Virksomheden gør en særlig indsats for at hjælpe udsatte unge med at komme ud på arbejdsmarkedet eller i gang med en uddannelse
  • Virksomheden samarbejder med jobcentret i forhold til at få flere dimittender hurtigt ud på arbejdsmarkedet
  • Samarbejdet kan være i forhold til alle områder af redskabsviften inden for beskæftigelsesområdet - fx opkvalificering, aftaler om virksomhedspraktik og løntilskud, ansættelser med handicapkompenserende ordninger mv.

Kriterier for indstilling af virksomheder, som har gjort en særlig indsats i forhold til at få flere udsatte borgere ud på arbejdsmarkedet

  • Virksomheden udviser et stort socialt ansvar ved at ansætte borgere på kanten af arbejdsmarkedet
  • Der er tale om et særligt engagement hos en eller flere personer i virksomheden i forhold til at samarbejde med jobcenteret om beskæftigelsesindsatsen for borgere langt fra arbejdsmarkedet.
  • Virksomheden samarbejder med jobcentret om at skabe progression i forhold til den lediges arbejdsmarkedstilknytning.
  • Samarbejdet kan være i forhold til alle områder af redskabsviften inden for beskæftigelsesområdet - fx opkvalificering, aftaler om virksomhedspraktik og løntilskud, ansættelser med handicapkompenserende ordninger, skånejob, fleksjob mv.
  • Virksomheden udviser initiativ i forhold til at ansætte på ordinære vilkår – fx ved at udvikle praktikker til ordinære løntimer
  • Virksomheden har særlig fokus på ansættelse af ledige med sprogudfordringer.