Gå til hovedindhold
MENU
MENU

Coronavirus/COVID-19

Få information om isolationsophold i kommunen, vaccinationer og kørsel, teststeder med mere.

Du er her:
Jobannonce

Børnebibliotekar med arrangementsprofil til Lyngby-Taarbæk Biblioteker

Kultur og Bibliotek i Lyngby-Taarbæk Kommune søger en kollega til at arbejde med litteraturaktiviteter og arrangementer for børn og børnefamilier på Stadsbiblioteket.

Børnebibliotekar med arrangementsprofil til Lyngby-Taarbæk Biblioteker

Vores udlån stiger, og derfor søger vi fire nye kollegaer til børneafdelingen. De fire stillinger har forskellige faglige profiler, som sammen med den nuværende gruppe børnelitteraturformidlere, kommer til at indgå i et exceptionelt team af mennesker, som brænder for at formidle læseoplevelser og litteratur til børn og deres voksne.

Som børnebibliotekar med arrangementsprofil skal du arbejde særligt med at formidle litteratur i aktivitetssammenhæng. Du skal arbejde med litteraturformidling, læseoplevelser, og læseklubber. Du kommer til at arbejde i en gruppe med at planlægge, udvikle og afvikle arrangementer, som også indgår i det husstandsomdelte arrangementsprogram. Du er iderig og kreativ, og har et stort overblik. Du kan deltage i egenproducerede arrangementer – store som små.

Du kommer til at arbejde i en stor gruppe, hvor det vægtes højt, at børnelitteraturen bliver aktivt formidlet i biblioteksrummet. Børnebiblioteket på Lyngby Stadsbibliotek står for næsten 50% af det samlede bogudlån i Lyngby-Taarbæk Kommune. Den succes tilskriver vi den direkte personlige betjening af både børn og voksne fra kl. 8 om morgenen til kl. 20 om aftenen. Den personlige, opsøgende kontakt til børnene og deres voksne er vores vigtigste arbejdsredskab. Derfor er det vigtigt, at du af natur er udadvendt og opsøgende. Særligt i weekenden er der fokus på, at der er mange børnebibliotekarer i rummet, da der er stor søgning på den personlige betjening her.

Du skal som vores nye kollega hjælpe os med at løfte betjeningen i børnebiblioteket, så flere børn får muligheden for at få kontakt til biblioteket.
Vi vil gerne have, at endnu flere børn og børnefamilier i Lyngby-Taarbæk møder børnelitteratur i deres hverdag, og bliver nysgerrige på bl.a. sprog, læseglæde, samvær og hvad litteraturen kan lære os.

Til en samtale skal du derfor fortælle os, hvad du kan bidrage med til at løse denne opgave

Hvilke typer arrangementer vil du gerne lave for at øge læseglæden?

Vores krav og forventninger til din uddannelse og din erfaring

  • Du har en relevant længerevarende uddannelse, så som Bibliotekar DB, cand.scient.bibl., cand.mag. i litteraturvidenskab, skolelærer (gerne med læsevejlederuddannelsen)
  • Du har dokumenteret erfaring med at formidle børnelitteratur, på et bibliotek eller en skole
  • Du har masser af gode ideer og kan føre dem ud i livet – fra start til slut
  • Du er et praktisk menneske, der kan både afvikle og planlægge arrangementer i et flow
  • Du har en mening om børnelitteratur og kan ikke lade være med at formidle litteratur, hvor end du er
  • Det er naturligt for dig at tale med børn og finde lige præcis det, det enkelte barn gerne vil læse.

Vi indkalder til de første samtaler i uge 15, og der er anden runde samtaler i uge 16.

Startdatoen bliver 1. juni 2021.

Frist

Din ansøgning plus CV skal vi have senest mandag den 22. marts kl. 23.59.

Vi glæder os til at læse om, hvem du er og hvad du kan!

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne består af Lyngby Stadsbibliotek, et åbent skole/folkebibliotek i Taarbæk, en biblioteksfilial i Virum, der er placeret i Virumhallen, samt et nyt skole/folkebibliotek på vej i Lundtofte.

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne har litteraturen og læseglæden som udgangspunkt for alle vores formidlings- og udviklingstiltag.

Vi arbejder efter værtsskabsprincipperne, hvor borgeren er i centrum. Det betyder, at borgeren altid er i fokus, når man er i biblioteksrummet, og når der træffes beslutninger om biblioteksdriften. Vi arbejder også ud fra principperne i Læserservice, som er en værktøjskasse, så vi kan hjælpe læseren til den næste gode læseoplevelse.

Stadsbiblioteket har åbent mellem kl. 8.00 og 20.00 på hverdage og mellem kl. 9.00 til 15.00 i weekender. Der er betjening i alle timerne, og du vil derfor indgå i et vagtskema med både weekend og aftenarbejde. Weekendarbejdet er hver 4. lørdag og søndag.

Stillingen er på fuld tid, og løn og ansættelsesvilkår vil være efter gældende overenskomst.

Ansættelsesstedet er Stadsbiblioteket i Lyngby og man kan også få mulighed for at arbejde i filialerne.

Har du relevante spørgsmål

til stillingen, kan de rettes vicebibliotekschef Signe Amalie Svenningsen, telefon 22 52 99 22 på hverdage mellem kl. 9.00 og 10.00.