Gå til hovedindhold
MENU
MENU

Coronavirus/COVID-19

Få information om isolationsophold i kommunen, vaccinationer og kørsel, teststeder med mere.

Du er her:
Jobannonce

Faglig børnebibliotekskoordinator til Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne

Kultur og Bibliotek i Lyngby-Taarbæk Kommune søger en kollega og faglig koordinator til at arbejde med litteraturformidling for børn og børnefamilier på Lyngby Stadsbibliotek.

Faglig børnebibliotekskoordinator til Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne

Vores udlån stiger, og derfor søger vi fire nye kollegaer til børneafdelingen. De fire stillinger har forskellige faglige profiler, som sammen med den nuværende gruppe børnelitteraturformidlere, kommer til at indgå i et exceptionelt team af mennesker, som brænder for at formidle læseoplevelser og litteratur til børn og deres voksne.

Som koordinator skal du være samlingspunkt i en gruppe på 12 kollegaer og være forbindelsesled til ledelsen. Du kommer til at få afgørende indflydelse på, hvorledes børnebiblioteket drives og vi forventer derfor, at du er helt i front på udviklingen inden for området. Der er er ikke personaleansvar i stillingen.

Børnebiblioteket på Lyngby Stadsbibliotek står for næsten 50% af det samlede bogudlån i Lyngby-Taarbæk Kommune. Den succes tilskriver vi den direkte personlige betjening af både børn og voksne fra kl. 8 om morgenen til kl. 20 om aftenen. Den personlige, opsøgende kontakt til børnene og deres voksne er vores vigtigste arbejdsredskab. Derfor er det vigtigt, at du af natur er udadvendt og opsøgende. Særligt i weekenden er der fokus på at der er mange børnebibliotekarer i rummet, da der er stor søgning på den personlige betjening her.

Derudover skal du kunne give dine kollegaer faglig sparring og i samarbejde med ledelse sætte kursen for børnebibliotekets fremadrettede udvikling. Stillingen er delt mellem faglig koordinator og direkte formidling til børn.

Du skal som vores nye kollega sikre, at betjeningen i børnebiblioteket løftes til et endnu højere niveau, så endnu flere børn får lyst til at blive faste biblioteksbrugere.

Til en samtale skal du kunne fortælle os, hvordan du kan bidrage til at løse denne opgave:
Hvordan kan du skabe følgeskab og sammenhæng i børnebibliotekargruppen?

Vores krav og forventninger til din uddannelse og din erfaring:

  • Du har en relevant længerevarende uddannelse, så som Bibliotekar DB, cand. scient.bibl., cand.mag. i litteraturvidenskab
  • Det er et krav, at du har dokumenteret erfaring med at formidle børnelitteratur, på et bibliotek eller en skole
  • Du har erfaring som teamleder, koordinator, projektleder eller lign.
  • Du har masser af gode ideer og kan føre dem ud i livet – fra start til slut
  • Du har en mening om børnelitteratur og kan ikke lade være med at formidle litteratur, hvor end du er
  • Det er naturligt for dig at tale med børn og finde lige præcis det, det enkelte barn gerne vil læse.

Ansøgningsfrist

Vi indkalder til de første samtaler i uge 15, og der er anden runde samtaler i uge 16. Startdatoen bliver 1. juni 2021.

Din ansøgning plus CV skal vi have senest mandag den 22. marts kl. 23.59.

Vi glæder os til at læse om, hvem du er og hvad du kan!

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne består af Lyngby Stadsbibliotek, et åbent skole/folkebibliotek i Taarbæk, en biblioteksfilial i Virum, der er placeret i Virumhallen, samt et nyt skole/folkebibliotek på vej i Lundtofte.

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne har litteraturen og læseglæden som udgangspunkt for alle vores formidlings- og udviklingstiltag.

Vi arbejder efter værtsskabsprincipperne, hvor borgeren er i centrum. Det betyder, at borgeren altid er i fokus, når man er i biblioteksrummet og når der træffes beslutninger om biblioteksdriften. Vi arbejder også ud fra principperne i Læserservice, som er en værktøjskasse, så vi kan hjælpe læseren til den næste gode læseoplevelse.

Stadsbiblioteket har åbent mellem kl. 8 og 20 på hverdage og mellem kl. 9 til 15 i weekender. Der er betjening i alle timerne, og du vil derfor indgå i et vagtskema med både weekend og aftenarbejde. Weekendarbejdet er hver 4. lørdag og søndag. Stillingen er på fuld tid, og løn og ansættelsesvilkår vil være efter gældende overenskomst. Ansættelsesstedet er Lyngby Stadsbibliotek og man kan også få mulighed for at arbejde i filialerne.

Har du relevante spørgsmål til stillingen, kan de rettes vicebibliotekschef Signe Amalie Svenningsen, telefon 22 52 99 22 på hverdage mellem kl. 9 og 10.