Gå til hovedindhold
MENU
MENU
Du er her:
Jobannonce

Faglig leder af børnebiblioteket - Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne søger en dynamisk og inspirerende faglig leder af børnebiblioteket.

Faglig leder af børnebiblioteket - Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne

Børnebiblioteket består af en aktiv, iderig og læseglad gruppe på 12 kollegaer, der arbejder med formidling, arrangementer og skole/institutionssamarbejde. Du kommer til at få afgørende indflydelse på, hvorledes børnebiblioteket drives, og vi forventer derfor, at du er helt i front på udviklingen inden for området.
Frem for alt, så elsker du børnelitteratur og det at formidle til børn og deres voksne. Det er vigtigere end nogensinde før, at vi giver børn en god og let adgang til biblioteksoplevelsen, så vi kan være med til at sørge for, at læselysten bliver understøttet. Vi tror på, at gode læsefærdigheder også i fremtiden er afgørende for, at man kan fungere som oplyst borger.

Du skal som faglig leder kunne give dine kollegaer sparring og du skal sammen med biblioteksledelsen sætte kursen for børnebibliotekets fremadrettede udvikling. Du skal sikre, at betjeningen i børnebiblioteket løftes til et endnu højere niveau, så stadig flere børn får lyst til at blive faste biblioteksbrugere. Du har derfor en holdning til og høje ambitioner om, hvordan betjeningen og biblioteksrummet skal være og udvikles til. Du bruger faglige argumenter for at få løftet kvaliteten af vores tilbud. Du skal have overblikket over alle de projekter, der er i gang i børnebiblioteket. Vi forventer at du er et udadvendt, nysgerrigt og systematisk menneske.

Der er ikke personaleansvar i stillingen. Dit ledelsesmandat er på det faglige område, hvor du har meget stor indflydelse og frihed – ressourcefordeling sker i samarbejde med vicebibliotekschefen, som har personaleansvaret for alle biblioteksfaglige medarbejdere.

Som faglig leder er du meget tæt på børnebibliotekets daglige drift og det er derfor helt naturligt, at du indgår i vagtskemaet og hjælper med at få det daglige skema til at køre.

Til en samtale skal du kunne fortælle os, hvordan du kan bidrage til at løse denne opgave.

Vores krav og forventninger til din uddannelse og din erfaring

  • Du har en relevant længerevarende uddannelse, så som Bibliotekar DB, cand. scient. bibl., cand.mag. i litteraturvidenskab.
  • Det er et krav, at du har dokumenteret erfaring med at formidle børnelitteratur, på et bibliotek eller en skole.
  • Du har erfaring som teamleder, koordinator, projektleder eller lign.
  • Du har masser af gode ideer og kan føre dem ud i livet – fra start til slut.
  • Du har en mening om børnelitteratur og kan ikke lade være med at formidle litteratur, hvor end du er.  
  • Det er naturligt for dig at tale med børn og finde lige præcis det, det enkelte barn gerne vil læse.

Stadsbiblioteket har åbent mellem kl. 8 og 20 på hverdage og mellem kl. 9.00 til 15.00 i weekender. Der er betjening i alle timerne, og du vil derfor indgå i et vagtskema med både weekend- og aftenarbejde. Weekendarbejdet er hver 4. lørdag og søndag.

Stillingen er på fuld tid, og løn- og ansættelsesvilkår vil være efter gældende overenskomst.
Ansættelsesstedet er Stadsbiblioteket i Lyngby, og du kan få mulighed for også at arbejde i filialerne.

Vi indkalder til de første samtaler i slutningen af uge 6 og der er anden runde samtaler i uge 8.
Startdatoen bliver 1. marts 2022.

Frist

Din ansøgning plus CV skal vi have senest fredag den 4. februar kl. 12.00.
Vi glæder os til at læse om, hvem du er og hvad du kan!

Har du relevante spørgsmål

til stillingen, kan de rettes til vicebibliotekschef Signe Amalie Svenningsen på telefon 22 52 99 22 på hverdage mellem kl. 9.00 og 10.00.

Om Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne
Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne består af Stadsbiblioteket i Lyngby, et åbent skole/folkebibliotek i Taarbæk, en biblioteksfilial i Virum, der er placeret i Virumhallen, samt et nyt skole/folkebibliotek på vej i Lundtofte.
Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne har litteraturen og læseglæden som udgangspunkt for alle vores formidlings- og udviklingstiltag. Vi arbejder efter værtsskabsprincipperne, hvor borgeren er i centrum. Det betyder, at borgeren altid er i fokus, når man er i biblioteksrummet, og når der træffes beslutninger om biblioteksdriften. Vi arbejder også ud fra principperne i Læserservice, som er en samtalemetode til at hjælpe læseren til den næste gode læseoplevelse.

Vores medarbejdere kommer fra mange forskellige faggrupper og arbejder sammen om det fælles mål - at få mere litteratur ud til alle.