Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

BADNING FRARÅDES ved FREDERIKSDAL FRIBAD på grund af alger.

 Der er i øjeblikket kraftige algeforekomster ved Frederiksdal Fribad. Vi fraråder derfor, at du bader, indtil vandet igen er så klart, at man kan se sine tæer, når man står i vand til knæene. Der er sat skilte op på stranden, og det Blå Flag er taget ned.

Vi holder løbende øje med alger i vandet, men algerne kan drive væk ligeså hurtigt, som de samles. Derfor er det vigtigt, at du også selv kigger efter større plamager af alger, selvom der ingen advarselsskilte er på stranden.

Langt de fleste alger er ufarlige, men der findes giftige arter - fx blågrønalger som især trives i juli og august, hvor badevandet er mest varmt. Normalt er algerne så små, at de er næsten usynlige i vandet, men mængden af alger kan vokse pludseligt. Når det sker, samler de sig i vandoverfladen som grønne eller brune plamager eller skyller op i strandkanten og ligner skum. Hvis der er mange alger, skal du være ekstra opmærksom på at undgå kontakt. Her kan deres koncentration af gift nemlig være så høj, at du risikerer at blive syg eller få hudirritationer.

Læs mere om alger og badevand på www.mst.dk/natur-vand/vandmiljoe/badevand/#alger