Gå til hovedindhold
MENU
MENU
Du er her:
Nyhed

COVID-19-vaccine fra Moderna tilbydes borgere over 85 år

Det betyder, at nogle, der tidligere har modtaget en invitation til vaccination, fortsat må vente på ledige vaccinationstider

Moderna-vaccinen er til målgruppen over 85 år

I denne uge modtager Region Hovedstaden en sending Moderna-vacciner, der bliver uddelt til regionens kommuner i løbet af de kommende dage.

Det er Sundhedsstyrelsens prioritering, at vaccinerne skal tilbydes borgere i målgruppen over 85 år (gruppe 3), som enten endnu ikke har modtaget invitation til vaccination eller har fået første vaccination. De ældste inviteres først.

Det betyder, at nogle af de personer, der allerede tidligere har modtaget en invitation til vaccination, fortsat må vente på ledige vaccinationstider, fordi der er tale om en anden vaccine.

Man vaccineres med samme type begge gange

De borgere, som er blevet vaccineret første gang med Pfizer-vaccinen, vil blive færdigvaccineret med samme type vaccine som ved første vaccination.

Afvent at få besked

Vi har forståelse for, at det er frustrerende at skulle vente yderligere på vaccinetider.  Sundhedsstyrelsen bekræfter, at der er flere vacciner på vej, men desværre ikke i det ønskede tempo.

I bedes derfor endnu engang væbne jer med tålmodighed og afvente yderligere information.