Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Første etape af Danmarks Vildeste Kommune er slut

Lyngby-Taarbæk Kommune afslutter første etape af konkurrencen Danmarks Vildeste Kommune med promovering af spændende biodiversitetstiltag det forgangne år

Onsdag den 1. juni 2022 er den sidste grønbog til konkurrencen Danmarks Vildeste Kommune indsendt. Grønbogen beskriver afbrænding af parkkirkegården som det vildeste projekt, vi har sat i værk i Lyngby Taarbæk Kommune. Det er nu op til dommerne at vælge de 10 finalister, som går videre til slutrunden.

Det er dog langt fra det eneste projekt, vi kan være stolte af i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Arbejdet med Danmarks Vildeste Kommune har haft fokus på de fire temaer: 

  • Borgernes haver
  • Kommunale Arealer
  • Større Lodsejere
  • Det Marine Miljø

Målet er at skabe de rette forudsætninger for, at så mange arter som muligt kan rykke ind i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Det forgangne år har borgere, politikere og forvaltning udforsket mulighederne for nye spændende biodiversitetstiltag i egne haver til 3 inspirationsmøder. I driften af de kommunale arealer er nye metoder og maskinel taget i brug og det har ført til mange nye og spændende projekter som afbrænding af græsarealer, veteranisering af træer, etablering af insekthoteller og udsåning af hjemmehørende urter.

Alt dette kan du høre mere om i videoen nedenfor:

Biodiversitet

Der er oprettet en pulje, som større lodsejere fra d. 1. juni 2022 til d. 1. august 2022 kan søge til biodiversitetsprojekter på egen grund.

Sidst, men ikke mindst, har Taarbæk Havn fået 17 nye fiskebørnehaver, som allerede en måned efter er blevet indtaget af små fisk.

Læs mere om alle tiltagene.