Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Forebyggelse af smitte hos sårbare

Vi har fortsat fokus på smitteforebyggelse på vores plejecentre, bosteder, hjemmeplejen og lignende

Åbning af det brede samfund

I begyndelsen af december 2022 meldte Sundhedsstyrelsen deres nye retningslinjer ud om, at der ikke længere er særlige anbefalinger for selvisolation ved positiv covid-19-test.

Der er her tale om en anbefaling, der gælder ude i det brede samfund, men det er væsentligt at understrege, at Sundhedsstyrelsen fortsat anbefaler ekstra opmærksomhed på smitteforebyggelse på plejecentre, midlertidige pladser, bosteder og i hjemmeplejen for at passe godt på vores sårbare borgere – både i forhold til covid-19, men også i forhold til andre smitsomme sygdomme, som fx influenza.

Fortsat selvisolation på plejecentre, bosteder m.fl.

Det betyder, at beboere på plejecentre, bosteder og midlertidige pladser, der tester positiv for covid-19 fortsat anbefales selvisolation, uanset om han/hun har symptomer, ligesom at medarbejderne vil anvende værnemidler, når de inde i boligen. Derfor vil I opleve, at vi så vidt muligt holder smittede beboere i deres bolig. Det gør vi for at undgå smittespredning til de øvrige beboere og til medarbejderne.

Borgere i hjemmeplejen, der tester positiv vil også opleve, at medarbejderne anvender værnemidler – også i situationer, hvor borgeren ikke har symptomer.

Medarbejderne bliver testet regelmæssigt og de skal også blive hjemme ved positiv test uanset, om de har symptomer.

Selvtest forud for dit besøg

Derudover er det en anbefaling, at I tager en selvtest forud for et besøg hos pårørende på plejecentre og midlertidige pladser, og vi vil gerne bede jer overveje, om et besøg kan udskydes, hvis I tester positiv, også selvom I ikke har symptomer. Selvtest kan udleveres fra plejecentret.

Udover covid-19, der i høj grad stadig er i omløb, er det også sæson for influenza, og derfor er den generelle anbefaling, at alle bliver hjemme, hvis de er syge – uanset årsag.

Hvis I har spørgsmål, så kontakt endelig ledelsen på den enkelte institution.

Vi takker for jeres forståelse.