Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Hjemmeplejen har været i udbud

Lyngby-Taarbæk Kommune har haft den private del af hjemmeplejen i udbud. PUK’s Hjemmehjælp vandt og fortsætter derfor som leverandør

Kommunen skal sikre, at borgerne har frit leverandørvalg, når de får hjemmepleje. Det frie valg skal sikres ved at tilbyde valget mellem mindst to leverandører eller ved at tilbyde et fritvalgsbevis.

I Lyngby-Taarbæk Kommune har borgerne de seneste år kunnet vælge mellem Den Kommunale Hjemmepleje og den private leverandør, PUK’s Hjemmehjælp, som kommunen har kontrakt med.

Kontrakten med den private leverandør skal jævnligt i udbud for at sikre den bedst mulige kvalitet og pris hos den private leverandør. Kommunen har derfor netop gennemført et udbud. Vinderen af udbuddet blev PUK’s Hjemmehjælp, der leverer hjemmepleje om dagen og om aftenen. Der sker således ingen ændringer for de borgere, der får hjemmepleje.

Også om natten kan borgerne som hidtil vælge Den Kommunale Hjemmepleje eller få et fritvalgsbevis. Et fritvalgsbevis er et købebevis, som borgeren kan bruge til selv at vælge en privat, CVR-registreret virksomhed til at levere de ydelser, borger er visiteret til om natten.

Borgere, der allerede får hjemmepleje, kan altid skifte leverandør, hvis de ønsker det. De skal blot kontakte Visitationen. Leverandørskiftet skal ske med mindst tre hverdages varsel, så Visitationen kan sikre, at hjælpen fortsætter som den plejer.

Alle borgere, der modtager hjemmepleje, har fået et brev, som fortæller om udbuddet, og at de ikke behøver at gøre noget.