Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Invitation til høring: Hvad tænker du om lokal bæredygtighed?

Lyngby-Taarbæk Kommune er nu på trapperne med en ny bæredygtighedsstrategi – og glæder sig til at høre kommentarer og forslag fra borgere, virksomheder og foreninger

Flere eldrevne køjetøjer. Mere fjernvarme og bedre muligheder for genbrug. Flere arealer skal vedligeholdes mere skønsomt, så naturen kan tage over. Det er nogle af de konkrete initiativer, som en ny bæredygtighedsstrategi for Lyngby-Taarbæk Kommune foreslår.

”Sammen om et bæredygtigt Lyngby-Taarbæk. Bæredygtighedsstrategi 2020-2050” skal danne grundlag for kommunens grønne politiske prioriteringer de næste år.  

Nu inviterer kommunen alle i Lyngby-Taarbæk til at komme med kommentarer eller forslag til den ny bæredygtighedsstrategi, som har til formål at mindske kommunens aftryk på klima- og miljøbelastning.

En strategi med tre ben:

Bæredygtighedsstrategien fokuserer på tre hovedområder, nemlig: 

  1. CO2, energi og transport
  2. natur og klimatilpasning samt
  3. ansvarligt forbrug

Men strategien handler også om, hvordan vi skal arbejde for at kunne rykke os i en bæredygtig retning:

Kommunen skal gå foran og vise vejen: I driften af de grønne områder og kommunale bygninger, og når kommunen laver indkøbsaftaler og vælger køretøjer. Bæredygtighed skal være førstevalget, helt ud i de enkelte institutioner.

Og så skal vi arbejde sammen – for kommunen kan ikke løse udfordringer med bæredygtighed alene.

Alle kan gøre en forskel og bidrage til at gøre strategiens ambitiøse mål til virkelighed. Strategien peger på at netværk og fællesskaber er en del af vejen mod et mere bæredygtigt Lyngby-Taarbæk. Derfor opfordrer vi også særligt borgere, virksomheder, institutioner og foreninger til at komme med input til høringen – og til at deltage aktivt i den bæredygtige omstilling af Lyngby-Taarbæk.

Strategi og handlingskatalog

Sammen med ”Sammen om et bæredygtig Lyngby-Taarbæk. Bæredygtighedsstrategi 2020-2050” er der udarbejdet et tilhørende handlekatalog, som lister en lang række konkrete tiltag op. Man kan i høringen kommentere på begge dokumenter.

Strategien lægger op til, at forandringen frem mod bæredygtighed i høj grad – enkeltvis og sammen – skal skabes af borgere, virksomheder eller organisationer i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Det håber vi også kommer til at blive afspejlet i høringssvarene, selvom man naturligvis er mere end velkommen til også at kommentere på kommunens rolle og ansvar i strategien.

Sådan er strategien blevet til

Strategien er blevet udarbejdet af et opgaveudvalg bestående af borgere og politikere. De har siden marts 2019 arbejdet med et strategiudkast, som er overleveret til politikerne i oktober 2020.

Kommunens Teknik- og Miljøudvalg, Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelsen har siden vendt tommelfingeren opad for bæredygtighedsstrategien. Derfor sendes den nu i høring i perioden fra mandag den 27. november 2020 til 4. januar 2021.

Bæredygtighedsudvalget overrækker forslag til bæredygtighedsstrategi
Stafetten videre. Forkvinden for opgaveudvalget Charlotte Algreen (th) overrækker det færdige forslag til en bæredygtighedsstrategi til formand for Teknik- og Miljøudvalget Sigurd Agersnap, der takkede udvalgsmedlemmerne for deres store arbejde. Foto: LTK