Gå til hovedindhold
Du er her:
Pressemeddelelse

Ny muligheder og initiativer på Brede Værk

Lyngby-Taarbæk Kommune og Nationalmuseet har talt om de fremtidige muligheder for Brede Værk.

   

Kommunen inviterede til møde i lyset af den seneste omtale af lukning af Brede Værk. Kultur- og Fritidsudvalget har bl.a. talt om mulighederne for en dialog og et tættere samarbejde med Nationalmuseet i fremtiden. Derfor har kommunen og Nationalmuseet for nylig drøftet fremtiden for Brede Værk, og hvordan man kan sikre områdets kulturhistorie.

"Jeg er glad for, at Nationalmuseet takkede ja til invitationen - og jeg er efter vores møde noget mere positiv overfor beslutningen, idet der nu er udsigt til en række initiativer, der kan sikre og styrke områdets kulturhistorie" siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Mette Schmidt Olsen.

Der lægges bl.a. op til at etablere et formidlingstilbud (pr. bestilling), der vil omfatte rundvisning på det historiske område og muligvis i hovedhuset og arbejderboligerne.

Inga Paulsen Albertsen, der er leder af Oplevelse og Læring på Nationalmuseet siger:

"Vi var glade for mødet og ønsker en dialog og et samarbejde om den fremtidige formidling af kulturmiljøet i Brede. Udviklingen af et koncept for fremtidens historieformidling er stadig undervejs. Derudover er der tanker om at samle forskningsmedarbejdere i Brede og dermed skabe et forskningsmæssigt kraftcenter med fokus på anvendt forskning. Dermed er museet også interesserede i vidensbyen og muligheden for at bidrage med en historisk dimension".

Hvordan tilbuddet konkret kommer til at se ud, vil først blive fastlagt i løbet af 2019.

  Kontaktinformation

Yderligere oplysninger:

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Mette Schmidt Olsen msol@ltk.dk 

3050 5919

 Social media icon Social media icon Social media icon