Gå til hovedindhold
Du er her:
Pressemeddelelse

Skolepatruljernes sureste uge

Uanset vejret sørger de nordsjællandske skolepatruljer hver dag for, at deres skolekammerater kommer sikkert og trygt over skolevejen. I denne uge er vejret ekstra surt, derfor overrasker Nordsjællands Politi og de nordsjællandske kommuner i de kommende dage skolepatruljerne for at anerkende deres store indsats.

   

Den sureste uge på året at være skolepatrulje

I januar og februar viser vejret sig ofte fra sin sureste side, og det er en god anledning til, at vi alle gør en ekstra indsats for at hylde og motivere landets skolepatruljer. Sådan lyder det fra 10 Nordsjællandske kommuner, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag kampagnen "Den Sureste Uge". I denne tid er det koldt, blæsende og mørkt, når skolepatruljerne møder ind. Det er derfor ikke altid lige sjovt at være skolepatrulje.

Skolepatruljerne fortjener ros

I de nordsjællandske kommuner bruger tusindvis af elever frivilligt deres tid på at stå skolepatrulje. Hver dag trodser de vejret for at hjælpe skolernes elever sikkert over vejen i morgentrafikken. Derfor mener Politikommissær Nick L. Gall fra Nordsjællands Politi, at skolepatruljerne fortjener stor ros.

"Hver dag tager eleverne et stort ansvar i morgentrafikken. Deres indsats er med til at højne trafiksikkerheden ved skolerne betydeligt, en indsats der er helt uundværlig. Og de gør det, uanset om solen skinner eller om det, som denne uge sidst i januar, er en sur uge. Derfor fortjener de unge et stort anerkendende skulderklap og ros for deres arbejde", forklarer han.

En samlet nordsjællandsk anerkendelse med pangfarver

I Trafiknetværk Nordsjælland, som er et tværgående samarbejde mellem de nordsjællandske kommuner og Nordsjællands Politi, tog det ikke lang tid at blive enige om, at skolepatruljernes arbejde skal anerkendes i en fælles indsats. Hele uge 5 får de mange tusinde skolepatruljeelever i Nordsjælland derfor besøg af politi, vejmyndighed eller kommunalpolitiker. I Lyngby-Taarbæk Kommune får eleverne overrakt en pangfarvet hue, som kan holde vintervejret ude.

"På onsdag skal jeg stå ved en af vores skoler og overraske skolepatruljerne med velfortjent anerkendelse. Det glæder jeg mig rigtig meget til. For vores skolepatruljer udfører hver eneste morgen en uvurderlig opgave. De bidrager til at gøre vores skoleveje sikrere, og kan slet ikke undværes. Det skal de have at vide. 'Den sureste uge' er en sjov måde at understrege det på, så det ser jeg frem til," fortæller formand for Børne- og Ungdomsudvalget, Gitte Kjær-Westermann.

Kampagnen fortsætter de næste tre år

Flere skolepatruljeelever landet over oplever ubehagelige episoder med trafikanterne. Det kan fx være utålmodige bilister, der dytter eller råber ad eleverne. For at få ændret den adfærd har Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring besluttet, at man vil sætte ind med en kampagne over tre år, der skal få flere til at vise respekt for skolepatruljerne.

Med en ny kampagnefilm (se den her: www.youtube.com/watch?v=104jMR6fyf4), nyhedsbreve til skoler og forældre samt samarbejde med kommuner og politi vil kampagnen "Den Sureste Uge" minde alle om, hvor stor en indsats skolepatruljerne yder hver dag. Og at de fortjener mere end at blive vrisset ad i trafikken af utålmodige og morgensure trafikanter.

"Normalt er det skolepatruljerne, der gør noget for andre. Vi synes, at det er på sin plads, at vi alle en gang om året gør det omvendt, så det er os voksne, der nu gør noget godt for skolepatruljerne. Der skal ikke så meget til. Et smil eller et "tak for jeres indsats", når man møder skolepatruljerne. Det er med til at vise eleverne, at vi er mange, som sætter meget stor pris på deres indsats", siger Jakob Skov Øllgård, konsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Fakta

Følgende nordsjællandske kommuner deltager i kampagnen: Lyngby-Taarbæk, Helsingør, Frederikssund, Gentofte, Rudersdal, Fredensborg, Furesø, Egedal, Allerød og Hørsholm.

I Lyngby-Taarbæk Kommune besøges disse skoler:

·         Kongevejens Skole - mandag 28.1.2019 kl. 7.35 - mødested fodgængerovergang på Kongsvænget ved skolen - mødedeltager politi og forvaltning.

·         Lindegårdsskolen - mandag 28.1.2019 kl.7.50 - mødested fodgængerovergang på Lyngbygårdsvej ud for Lindegårdsskolen - mødedeltager borgmester Sofia Osmani og forvaltning.

·         Trongårdsskolen - mandag 28.1.2019 kl. 7.35 - mødested fodgængerovergang på Hjortekærsvej ved Trongårdsvej - mødedeltager politi og forvaltning.

·         Engelsborgskolen - tirsdag 29.1.2019 kl. 7.35 - mødested fodgængerovergang i krydset Chr. X´s Allé og Engelsborgvej - mødedeltager politi, forvaltning og formand for Teknik- og Miljøudvalget, Sigurd Agersnap.

·         Lundtofte Skole - onsdag 30.1.2019 kl. 7.35 - mødested fodgængerovergang i krydset Nøjsomhedsvej/Lundtoftevej - mødedeltager formand for Børne- og Ungeudvalget, Gitte Kjær-Westermann og forvaltning.

·         Virum Skole - torsdag 31.1.2019 kl.7.35 - mødested Virumvej ved Skolebakken - mødedeltager politi og forvaltning.

Anerkendelsen:

I løbet af uge 5 besøger Nordsjællands Politi og/eller vejmyndigheden skolepatruljer og overrækker en anerkendelse. Flere steder får eleverne overrakt en pangfarvet hue, som kan holde vintervejret ude, andre får sure bolsjer, der kan gøre ugen lidt sødere eller kakao til at varme sig på.

Skolepatruljerne:

·         Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.

·         I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.

·         Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.

·         En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.

·         Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

Se mere om kampagnen "Den Sureste Uge": https://tilmeld.sikkertrafik.dk/den-sureste-uge/

  Kontaktinformation

Fmd. Børne- og Ungdomsudvalget, Lyngby-Taarbæk Kommune, Gitte Kjær-Westermann, gitkw@ltk.dk.

Kommunikationsenheden, Nordsjællands Politi tlf.: 41 33 15 76

Jakob Skov Øllgård, konsulent, Rådet for Sikker Trafik: 22 69 60 53.

Jeppe Holm Gudmandsen, pressekonsulent, Rådet for Sikker Trafik: 28 11 58 63.

Katrine Kjærbo, Trafiknetværk Nordsjælland, Områdeleder Trafik, vej og Parkering, Helsingør Kommune, tlf.: 25 31 24 55.

 Social media icon Social media icon Social media icon