Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Vaccinationstilbud mod influenza og covid-19

Det er muligt at blive vaccineret fra den 1. oktober til den 15. januar.

Sundhedsstyrelsen anbefaler alle, der er fyldt 65 år, at blive vaccineret mod influenza og covid-19. Det samme gælder personer under 65 år, der er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb.

Derudover anbefaler Sundhedsstyrelsen vaccination mod influenza til børn mellem 2 og 6 år.

Tilbud om vaccination

 • Personer +65 år og personer i øget risiko

  Personer på 65 år og derover samt personer i øget risiko for at blive alvorligt syge med influenza eller covid-19 kan blive vaccineret gratis. Det er blandt andet personer, der lever med visse kroniske sygdomme eller svært nedsat immunforsvar.

  Personer i tæt kontakt med personer i øget risiko kan også blive vaccineret. Det kan fx være pårørende til personer med svært nedsat immunforsvar.

 • Gravide

  Gravide har en øget risiko for et alvorligt forløb med influenza og covid-19. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at gravide bliver vaccineret mod begge sygdomme i 2. eller 3. trimester. Vaccination beskytter også det ufødte barn.

 • Børn mellem 2 og 6 år

  Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn mellem 2 og 6 år bliver vaccineret mod influenza. Vaccinationen gives som næsespray og er med til at beskytte barnet selv, mindre søskende, bedsteforældre og andre personer i øget risiko for at blive alvorligt syge af influenza.