Gå til hovedindhold
MENU
MENU

Coronavirus - Nødberedskab / Emergency response

Borgerservice har åbent på telefonen inden for normal åbningstid. Via link finder du information for kommunens øvrige områder og muligheder for kontakt til dem.

Du er her:

Foreningsprisen til folkeoplysende foreninger

Folkeoplysningsudvalget uddeler en gang årligt en Foreningsprisen til en folkeoplysende forening i Lyngby-Taarbæk Kommune. Læs mere om kriterierne for uddeling og indstilling til prisen. 

Principper og kriterier

Foreningsprisen kan tildeles en folkeoplysende forening, der har gjort en ekstraordinær indsats for foreningslivet og/eller for lokalområdet i Lyngby-Taarbæk Kommune. Formålet med prisen er at anerkende det store frivillige arbejde, der ydes i kommunens mange forskellige foreninger til gavn for alle borgere.

Prisen er på 10.000 kr.

Prisen uddeles ved det årlige prisarrangement, som i 2020 afholdes den 9. marts. 

Velbegrundet og uddybende indstilling indeholdende et eller flere eksempler på hvorfor foreningen skal modtage prisen sendes til Fritid og Idræt, Center for Politik, Kultur og Strategi, Lyngby Torv 17, 2800 Kgs. Lyngby eller på mail til fritid@ltk.dk senest den 9. januar 2020.

Hvem beslutter, hvem der skal modtage priserne?

Prisen uddeles af Folkeoplysningsudvalget, der på baggrund af indstillinger beslutter hvilken forening, der skal modtage prisen.

Hvem kan indstille?

Enkeltpersoner, foreninger, Folkeoplysningsudvalget, FIL, Samrådet og Kommunalbestyrelsen kan indstille foreninger til prisen.

Indstillingskriterier

Alle folkeoplysende foreninger kan indstilles til prisen. Prisen gives til en forening og kan ikke gives til en enkeltperson.

Foreningen, der indstilles, skal være hjemmehørende i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Prisen kan tildeles en forening, der fx: 

  • Har gennemført et projekt, der i særlig grad har skabt fællesskab omkring et nyt initiativ i foreningen
  • Har en særlig plads i lokalområdet
  • Har skabt/skaber nye samarbejder fx på tværs af foreninger eller eksterne aktører i lokalområdet
  • Er en frontløber, der kan være til inspiration for andre foreninger
  • Sætter det forpligtende fællesskab og samarbejde i fokus gennem en konkret indsats.

Indstillingen skal være skriftlig og begrundet. Den skal indeholde et eller flere eksempler, der understøtter indstillingen. 

Hvem har tidligere modtaget prisen?

Prisen gik i 2017 til foreningen Rytmetemplet for deres arbejde med at integrere nytilkomne flygtninge i deres forening, som blev frivillige i foreningen på lige fod med de øvrige medlemmer. Foreningen har også indgået i andre tværgående samarbejder fx med Ungdomsskolen.

I 2018 gik prisen til Lyngby Kickboxing, grundet deres store sociale engagement og rummelighed både ift. de aktive såvel som de mere stille børn. Foreningen har et højt sportsligt niveau, og et overskud til at deltage i bl.a. kommunens sommerferieaktiviteter og indgå i ”Åben Skole” samarbejde.

I 2019 fik Lyngby Roklub prisen, fordi de havde delt klubhus og både og inviteret Lyngby Dameroklub til sociale arrangementer, da dameroklubben i en periode var uden klubhus og både.