Gå til hovedindhold
Du er her:

Brevstemme

Hvis du foretrækker at brevstemme før valgdagen kan du afgive en brevstemme.

Du kan brevstemme til Europa-Parlamentsvalget fra mandag den 15. april til og med torsdag den 23. maj 2019.

 • Hvor kan du brevstemme?

  Du kan brevstemme ved personligt fremmøde i enhver Borgerservice. I Lyngby-Taarbæk foregår brevafstemningen i Borgerservice på Toftebæksvej 12, 2800 Kgs. Lyngby.

  Du kan også brevstemme på danske ambassader og konsulater i udlandet, på Færøerne, i Grønland, på danske skibe i udenrigsfart og på danske havanlæg udenfor dansk område.

  Når du brevstemmer fra udlandet, skal din stemme sendes i god tid.

 • Hvad skal du medbringe?

  Der skal medbringes legitimation, f.eks. pas, kørekort eller sygesikringsbevis. Det er ikke nødvendigt at have modtaget valgkort for at kunne brevstemme.

 • Hvornår kan du brevstemme?

  Brevafstemningen foregår i den almindelige åbningstid for Borgerservice, som er:

  Mandag - onsdag kl. 09:30 - 15:00
  Torsdag kl. 09:30 - 17:30
  Fredag kl. 09:00 - 13:30

  I forbindelse med Europa-Parlamentsvalget har Borgerservice derudover ekstraordinært åbent for brevafstemning:

  Lørdag den 11. maj kl. 10:00 – 14:00
  Lørdag den 18. maj kl. 10:00 – 14:00
  Søndag den 19. maj kl. 10:00 – 15:00. Denne dag er der også mulighed for at melde indrejse.

 • Stem i eget hjem

  Hvem kan stemme i eget hjem?

  Vælgere, der på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke vil kunne møde frem på afstemningsstedet, kan brevstemme i hjemmet.

  Vælgere, der har mulighed for at brevstemme på sygehuse eller under dagophold på plejehjem, kan ikke brevstemme i eget hjem.

  Vælgere, der er i stand til at møde frem på afstemningsstedet, men som på grund af manglende førlighed, svagelighed eller lignende ikke kan bevæge sig ind i valglokalet eller stemmerummet, kan foretage stemmeafgivning umiddelbart uden for stemmelokalet. Disse vælgere vil derfor ikke i almindelighed kunne brevstemme i hjemmet.

  Vælgere, der ønsker at brevstemme i hjemmet, skal indsende et særligt ansøgningsskema til opholdskommunen. Skemaet kan fås ved at kontakte Borgerservice eller hjemmehjælpen. Skemaet vil også kunne downloades fra den 28. april 2019.

  Ansøgningsskemaet vedrørende at afgive stemme i eget hjem kan indsendes til kommunen i perioden søndag den 28. april til tirsdag den 14. maj kl. 18.00.

  Vælgere, der rettidigt indsender skema om at brevstemme, vil modtage meddelelse om, at de kan stemme i hjemmet den 16. maj 2019.