Gå til hovedindhold
Du er her:

Brevstemme

Hvis du foretrækker at stemme før valgdagene kan du afgive en brevstemme

Du kan brevstemme til

 • Folketingsvalget fra onsdag den 15. maj til og med lørdag den 1. juni 2019
 • Hvor kan du brevstemme?

  Du kan brevstemme ved personligt fremmøde i enhver Borgerservice. I Lyngby-Taarbæk foregår brevafstemningen i Borgerservice på Toftebæksvej 12, 2800 Kgs. Lyngby.

  Du kan også brevstemme på danske ambassader og konsulater i udlandet, på Færøerne, i Grønland, på danske skibe i udenrigsfart og på danske havanlæg udenfor dansk område.

  Når du brevstemmer fra udlandet, skal din stemme sendes i god tid.

 • Hvad skal du medbringe?

  Der skal medbringes legitimation, f.eks. pas, kørekort eller sygesikringsbevis. Det er ikke nødvendigt at have modtaget valgkort for at kunne brevstemme.

 • Hvornår kan du brevstemme?

  Brevafstemningen foregår i den almindelige åbningstid for Borgerservice, som er:

  Mandag - onsdag kl. 09:30 - 15:00
  Torsdag kl. 09:30 - 17:30
  Fredag Lukket. Vi henviser til Rudersdal Kommune, som har åbent mellem 10 -14.

  I forbindelse med Folketingsvalget har Borgerservice derudover ekstraordinært åbent for brevafstemning:

  Lørdag den 25. maj kl. 10:00 - 14:00
  Lørdag den 1. juni kl. 09:00 - 16:00 - Sidste frist for at brevstemme til Folketingsvalget.

 • Stem i eget hjem til Folketingsvalget

  Hvem kan stemme i eget hjem?

  Vælgere, der på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke vil kunne møde frem på afstemningsstedet, kan brevstemme i hjemmet.

  Vælgere, der har mulighed for at brevstemme på sygehuse eller under dagophold på plejehjem, kan ikke brevstemme i eget hjem.

  Vælgere, der er i stand til at møde frem på afstemningsstedet, men som på grund af manglende førlighed, svagelighed eller lignende ikke kan bevæge sig ind i valglokalet eller stemmerummet, kan foretage stemmeafgivning umiddelbart uden for stemmelokalet. Disse vælgere vil derfor ikke i almindelighed kunne brevstemme i hjemmet.

  Vælgere, der ønsker at brevstemme i hjemmet, skal indsende et særligt ansøgningsskema til opholdskommunen. Skemaet kan fås ved at kontakte Borgerservice eller hjemmehjælpen. Du kan også downloade skemaet her.

  Ansøgningsskemaet vedrørende at afgive stemme i eget hjem kan indsendes til kommunen i perioden onsdag den 8. maj til fredag den 24. maj kl. 18.00.

  Vælgere, der rettidigt indsender skema om at brevstemme, vil modtage meddelelse om, at de kan stemme i hjemmet tirsdag den 28. maj 2019.