Gå til hovedindhold
Du er her:
Jobannonce

Nysgerrig og samarbejdsorienteret afdelingschef for Jura

Har du styr på paragrafferne og evner samtidig at være pragmatisk og samarbejdsorienteret i den daglige opgaveløsning? Og har du samtidig lyst til at lede en dygtig og alsidig afdeling for Jura i et tværgående center i Lyngby-Taarbæk Kommune? Så læs endelig videre!

Nysgerrig og samarbejdsorienteret afdelingschef for Jura

Vi søger en afdelingschef, der får ansvaret for vores gode medarbejdere i Jura, som er en del af Center for Politik og Organisation – hvor vi alle er tværgående, understøttende funktioner. Vi blev samlet som center 1. januar 2024, så vi er stadig i fuld gang med at lære hinanden at kende – både fagligt og relationelt – ligesom vi er ved at finde ud af, hvordan vi bliver endnu bedre til at understøtte vores kolleger i organisationen. Jura er ”kommunens interne advokatkontor”, og her yder vi juridisk bistand til alle kommunens fagområder, det politiske niveau og kommunens topledelse. Opgaverne er alsidige og omfatter bl.a. kommunalret og rammerne for offentlig forvaltningsvirksomhed, kontraktforhold/-forhandling, fortolkning af særlovgivning, tvisthåndtering, køb og salg af fast ejendom og bistand til diverse projekt-/udviklingsopgaver. Jura varetager desuden sekretariatsfunktionen for Beboerklagenævnet, Huslejenævnet, Bevillingsnævnet og Hegnssynet.

Om dig:
Du har en juridisk uddannelse, og så er du en dygtig leder, der forstår at få det bedste frem i både medarbejdere og kolleger i tillidsfulde relationer. Det kan godt være, du ikke har mange års erfaring som leder – men du er nysgerrig og reflekteret over din egen ledelsesstil, og du har lyst til at træne din ledelsesmuskel sammen med os andre i ledergruppen.

Du har gode kommunikative egenskaber, både mundtligt og skriftligt, og så er du inddragende i din ledelsesstil. Du bruger dine evner til at skabe gode relationer i de mange forskellige samarbejdsflader, både til andre fagområder men også udadtil ift. eksterne samarbejdspartnere.

Du er ”modig” i din ledelse! Fx tør du godt stå loyalt ved både lette og mere vanskelige beslutninger, og du er heller ikke bange for at indrømme, hvis du har taget fejl og en af dine/jeres idéer ikke var så god som forventet alligevel.

Vi regner med, at du har flere års erfaring fra en politisk ledet organisation, så du forstår beslutningsvejene og organiseringen i en kommune. Du næres af det komplekse, hvor der somme tider er mange dagsordener og interesser på spil. Det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde tæt sammen med topledelse og politisk niveau.

Opgaver:

  • Du har det ledelsesmæssige ansvar for afdelingen Jura. Her har du ca. 10 dygtige medarbejdere i reference, som du selvfølgelig har lyst til at give sparring, rammesætning og ikke mindst hjælpe med at udvikle løbende.

 

  • Du kommer til at være inde over en del af de politiske sager ift. de juridiske aspekter, ofte i samarbejde med en af de dygtige jurister fra området. Og du vil ofte blive spurgt til sparring og rådgivning fra organisationen, også fra vores direktion og vores politikere.

 

  • Du ser dig selv som et naturligt bindeled i organisationen, når mange forskellige kolleger på kryds og tværs af vores organisation sammen skal løse forskellige faglige problemstillinger og behov.

 

  • Du har budgetansvar for afdelingen, og du vil løbende indgå i økonomiopfølgning med din centerchef om området. Det gælder både den daglige drift, men også når der fx skal laves budgetbehov til noget nyt eller omprioriteringsforslag/besparelser på noget eksisterende.

Du overtager en afdeling, der fungerer rigtig godt, og som glæder sig til at tage imod dig som ny afdelingschef. Vores tidligere afdelingschef fratrådte ved udgangen af marts måned, og vi har nu en god kollega konstitueret, så der bliver også passet godt på afdelingen, indtil vi får en ny chef ansat.

Om os:
Du bliver en del af Center for Politik og Organisation, hvor vi har et godt og uformelt arbejdsmiljø. Vi er ca. 90 ansatte i centeret fordelt på mange forskellige fagligheder og opgaver – og det ser vi som en kæmpe styrke for vores samarbejde på tværs af centeret. Vi er fem afdelinger, som har det til fælles, at vi alle arbejder med at understøtte vores kolleger i organisationen. Du kommer til at referere direkte til centerchefen. Og selvom du i hverdagen vil være selvkørende i tæt samarbejde med din afdeling, indgår du også i centerets ledergruppe med 5 andre nysgerrige og tværgående ledere, hvor du altid kan hente både et godt grin og god ledelsessparring.

For at give dit et indtryk af din kommende leder (centerchefen), kan du læse et lille udsnit af hendes ledelsesgrundlag her:

”Jeg brænder for ledelse, fordi jeg elsker at kunne få mennesker og organisationer til at vokse og blive endnu bedre til at levere høj kvalitet og god service. Jeg lader mig begejstre i min hverdag – jeg kan finde energi og motivation i mange forskellige typer af opgaver, og jeg ved, at mine egen begejstring smitter af og betyder meget for min ledelse af både ledere og medarbejdere i hverdagen. Ledelse er ikke altid let, men jeg bruger gerne kræfter på hele tiden at blive bedre, fordi jeg tror på, at det gør en forskel for mange andre i hverdagen!”

Løn og ansættelsesforhold:
Stillingen er en fast fuldtidsstilling og aflønnes efter gældende overenskomst med evt. mulighed for at forhandle tillæg for kvalifikationer.
Fysisk vil du komme til at have kontor på vores smukke og helt nyrenoverede rådhus i centrum af Lyngby.
Vi håber at kunne byde dig velkommen hos os den 1. september 2024.

Hvis du vil vide mere:
Du kan læse mere om Lyngby-Taarbæk Kommune på www.ltk.dk. Du søger stillingen via stillingsopslaget på hjemmesiden, og du bedes vedhæfte din ansøgning, CV samt relevante uddannelsespapirer.

Hvis du har spørgsmål til stillingen eller rekrutteringsprocessen er du velkommen til at kontakte centerchef Nina Kragesteen, ninkr@ltk.dk, tlf. 2177 6331 (send gerne en sms, så vi kan aftale tidspunkt for opkald).

Ansøgningsfrist: 29. maj 2024