Gå til hovedindhold
MENU
MENU
Du er her:

Klima og bæredygtighed

Lyngby-Taarbæk Kommunes strategier for klima og bæredygtighed skal sikre, at kommunen kan håndtere de forventede klimaforandringer, og at den bliver grøn og bæredygtig

Kommuneplanstrategi

Byudvikling i Balance er navnet på kommuneplanstrategien, som også indeholder kommunens klimastrategi, og som i fremtiden også vil indeholde den kommende bæredygtighedsstrategi.

Klimastrategi

Klimastrategien er bygget op omkring en vision, en række målsætninger og konkrete indsatsområder, der løbende er og vil blive konkretiseret i relevante sektorplaner. Strategien har både fokus på at reducere CO2-udslippet og på at klimatilpasse kommunen til de forventede klimaforandringer.

Lyngby-Taarbæk Kommune vil være en sammenhængende, grøn og bæredygtig kommune. Robust helhedsorienteret planlægning, dialog og samarbejde på tværs med eksterne klimaaktører skal sikre, at der privat og kommunalt arbejdes for at reducere CO2-udslippet, og at der tages højde for klimaforandringer gennem forebyggelse og tilpasning.

Bæredygtighedsstrategi

Kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk har besluttet, at kommunen skal udarbejde en bæredygtighedsstrategi, som beskriver, hvordan kommunen kan bidrage til at indfri FN’s verdensmål for bæredygtighed.

Bæredygtighedsstrategien skal forankres både i borgere, virksomheder, institutioner og forvaltningen. Derfor etableres et opgaveudvalg bestående af lokale borgere og politikere, som i fællesskab skal formulere strategien.

FN's verdensmål

Læs mere om kommunens mål og initiativer inden for Klima og Bæredygtighed: