Gå til hovedindhold
Du er her:
Pressemeddelelse

Lyngby-Taarbæk Kommune accepterer købstilbud på Lyngby Stadion

Et stort flertal på 17 ud af 21 medlemmer i kommunalbestyrelsen har besluttet, at de ønsker at acceptere et købstilbud fra Lyngby Stadion & Venner ApS.

   Billede_skitseprojekt.png 

Salget skal understøtte en realisering af visionen om fremtidens Idrætsby til glæde for borgere, sportsudøvere og besøgende. Der skal skabes et sammenhængende område, hvor boliger til unge og seniorer indgår som en naturlig del af livet i Idrætsbyen. Her skal mange forskellige borgere og grupper kunne mødes og opholde sig både ved planlagte aktiviteter og almindelige fritidsaktiviteter. Idrætsbyen kan blive et område, hvor mange forskellige kulturer mødes, og hvor der er liv og aktivitet i flere af døgnets timer i løbet af året.

Lyngby Stadion er en væsentlig del af visionen for den fremtidige udvikling af Lyngby Idrætsby. Lyngby stadion ombygges som led i salget til et lukket stadion med en kapacitet til maksimalt 6.500 tilskuere, for at understøtte visionen om et tidssvarende opvisningsstadion og ud fra hensynet til arkitekturen samt ønske om at afskærme for udsyn, støj, vind med videre.

Salget omfatter desuden byggeret til 13.500 m2 til boliger, offentlige formål og erhverv herunder et sundheds og motorikhus.

Partierne siger følgende om salget:

Borgmester Sofia Osmani:

"Jeg er glad for, at der er så bred opbakning og enighed omkring salget. Det har ellers været en svær sag for alle, for selvom der er bred enighed om, at vi hverken kan eller vil drive et superligastadion kommunalt, så har et salg nogle konsekvenser.

Vi sælger et anlæg, der isoleret set også for en fremtidig ejer vil være en økonomisk byrde. Vores opgave har været at vurdere, om den byrde vi aflaster kommunen for, modsvares af den pris der betales i form af øget byggeri på stadionområdet. Det er et byggeri, der har nogle klare fordele i form af et moderne motorik og sundhedshus på børneområdet og boliger til studerende og ældre - til gavn for kommunens økonomi. Men også et byggeri som har nogle ulemper rent æstetisk og trafikalt. Samlet har et bredt flertal vurderet, at et salg på de givne vilkår er den bedste af de mulige fremtidsscenarier for udvikling af det samlede stadionområde - herunder muligheden for, at borgene fortsat kan opleve fodbold på højt niveau i kommunen - og så har jeg troen på, at vi i den kommende lokalplanproces kan finjustere æstetikken og finde fornuftige trafikale løsninger."

Richard Sandbæk, formand for de Konservative:

"Jeg er glad for, at det er en enig konservativ gruppe som stemmer ja til salg af Lyngby Stadion. Det har vi gjort af flere årsager. Eksempelvis mener vi ikke, at kommunen skal eje et stadion, da det er dyrt og vi vil hellere anvende vores anlægs- og driftskroner til den nære velfærd såsom børn og ældre borgere. 

Vi er også glade for at der i salget er inkluderet et byggeri af et nyt motorikhus til gavn for mange af vore borgere, samt at der bliver plads til vores Pædagogisk Psykologis Rådgivning, som har behov for nye moderne lokaler, hvilket kan være med til at tiltrække dygtige medarbejdere. Det er vigtigt for den konservative gruppe at aftalen overholdes hvad angår selve byggeriet og det vil vi følge op på løbende."

Simon Pihl Sørensen, formand for Socialdemokratiet:

"Der har desværre ikke i mange år været politisk opbakning til et kommunalt stadion på superliganiveau. Derfor er dette en nødvendig, sidste løsning, hvis vi fortsat skal have plads til Lyngby Boldklub. Det skal vi i den grad synes jeg. Klubben er med sin tilgang til både elite, bredde og folkelighed en vigtig del af vores fælles arv og sjæl i kommunen." 

Sigurd Agersnap, formand for Socialistisk Folkeparti:

"Det er historisk, at det nu endelig er lykkes at få solgt Lyngby Stadion. De sidste 10 år har man diskuteret, hvad som skulle ske med Lyngby Stadion. I dag er der så endelig en løsning, og det er i min optik også den klart bedste løsning. Et salg af stadion er godt for kommunen, som ikke fremover vil skulle poste penge i et professionelt fodboldstadion, det er godt med flere ungdomsboliger, og det er godt for fodbolden, som nu får et stadion, som lever op til superligakrav."

Gitte Kjær-Westermann, formand for Radikale Venstre:

"Udbuddet af Stadion er en meget kompliceret sag, som vi har brugt flere år på at drøfte. Det er godt, at der kommer en afklaring. For Radikale Venstre er det væsentligt, at vi bevarer muligheden for at have både breddeidræt og superliga fodbold i kommunen, uden at sidstnævnte skal være en kommunal opgave, for det synes vi ikke, det er.

Det er også vigtigt for os, at vi langt om længe får en bedre løsning for motorikhuset, til gavn for nogle af vores mest udsatte børn. Det er godt for både de unge og kommunens økonomi, at vi får bygget flere studieboliger, og vi er glade for at bæredygtighed er tænkt ind med genanvendelse af materialer. Har vi bekymringer og kunne vi have ønsket os en mere kreativ arkitektur? Ja! Og derfor ser vi frem til den dialog omkring netop det, der nu er tænkt ind i beslutningen. Men det er også det muliges kunst ud fra mange hensyn. Det bliver anderledes end i dag, ja, men ikke nødvendigvis et dårligt udtryk for et stadion."

Christine Dal Thrane, formand for Venstre:

"På vegne af Venstre er jeg glad for at vores kommune nu får et stadion i superligakvalitet. I Venstre har vi aldrig ment, at det var en kommunal opgave at drive en fodboldklub og holde et stadion. Med planerne om et nyt sundheds- og bevægelseshus kommer kommunen til at være frontløbere for børn og unges trivsels- og sundhedsforebyggelse." 

Henrik Bang, formand for Enhedslisten:

"Enhedslisten stemte i mod salget af stadion. Vi er ikke tilhængere af boligbyggeri i den fælles idrætsby. En modernisering af stadion er vi helt med på, men ikke finansieret med ekstra betonbyggeri. Vi er derudover kritiske overfor det skitseprojekt der foreligger som grundlag for salg. Vi ser stadionombygningen som en langsigtet investering, og der bør stilles høje arkitektoniske krav til byggeri på området. Vi ønsker forud for en lokalplan proces en uvildig arkitektvurdering. Herunder ikke mindst den foreslåede mur om stadion."

Claus Bøgh Svenningsen, formand for Nye Borgerlige:

"I Nye Borgerlige ønsker vi udvikling af høj kvalitet - ikke kvantitet. Det skal være flot, funktionelt og indbyde borgerne til at bruge området. Det er projektet vi er blevet præsenteret for ikke i nærheden af at leve op til - tværtimod. Særligt planerne om boligbyggeri har været afgørende - boliger hører ganske enkelt ikke til på stadionområdet og business casen er mildest talt ikke imponerende set fra skatteborgernes briller. Vi har derfor stemt imod projektet."

Fakta

  • Salget omfatter Lyngby Stadion med tilhørende byggeret til maksimalt 13.500 m2 til boliger, offentlige formål og erhverv.  
  • Der bygges nye lokaler til et sundheds- og motorikhus.
  • Der skal tilvejebringes ny lokalplan med henblik på realisering af projektet.
  • Der skal iværksættes en sædvanlig lokalplansproces samt afklaring af købsaftalens øvrige betingelser.
  • Der vil i forbindelse med lokalplansprocessen ske sædvanlig inddragelse af borgerne i en høringsproces og bearbejdning af skitseprojektet frem mod endelig vedtagelse af lokalplan.
  • Det forventes, at der kan indgås betinget købsaftale i 1. kvartal 2022.
  • Købesummen udgør 0,5 mio. kr. samlet for byggeretten og stadion. I købesummen indgår bl.a. det til stadion knyttede investeringsbehov for at opfylde kravet om en lukket stadionkonstruktion.
  • Der er modtaget ét købstilbud fra Lyngby Stadion & Venner ApS.
  Kontaktinformation

www.ltk.dk 

 Social media icon Social media icon Social media icon