Gå til hovedindhold
Du er her:

Ungdomsboliger / kollegieboliger

Du kan gratis søge optagelse på venteliste til en ungdomsbolig i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Betingelser for opskrivning

Du skal opfylde følgende betingelser for at blive skrevet op:

  • Du bor i Lyngby-Taarbæk Kommune hos dine forældre og skal flytte hjemmefra første gang.
  • Du er fyldt 18 år men ikke 30 år.
  • Du skal kunne betale min. 4.500 kr. i husleje og et indskud på 25-30.000 kr. (der kan ikke søges beboerindskudslån til indskuddet)
  • Du ikke har husdyr

Der er to typer ungdomsboliger i Lyngby-Taarbæk Kommune, som man kan blive skevet op til, afhængigt af, om man er under uddannelse eller ej.

De almene ungdomsboliger stilles til rådighed af boligselskabet DAB. Anvisning til disse boliger er betinget af, at man er under uddannelse. Man kan kun bo i boligen, sålænge man er under uddannelse.

Kommunens ungdomsboliger (beliggende i Rævehøjparken og på Toftebæksvej) kan tilbydes uanset, man er under uddannelse eller ej. Man kan max. bo i boligen i 5 år. Rævehøjparken har boliger til enlige og par.

Tildeling af ledige ungdomsboliger sker i den rækkefølge, man er opskrevet på ventelisten, dog sker der en inddeling af ansøgere efter boligbehov i relation til uddannelsesmæssige, sociale og økonomiske forhold.

Opskrivning til en ungdomsbolig er pt. betinget af personlig henvendelse i Borgerservice.

Kollegieboliger

Du kan gratis søge optagelse på ventelisterne til de godt 6.460 kollegie- og ungdomsboliger i København og omegn som KKIK (Kollegiernes Kontor I København Dahlerupsgade 3, st, 1603 Kbh V) kan tilbyde.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ, AT DU SKAL VÆRE STUDERENDE I KØBENHAVN/STORKØBENHAVN FOR AT VÆRE BERETTIGET TIL VORES BOLIGER.

Herunder regnes også campus i Lyngby, Ballerup og Roskilde.

Herudover administrerer og indstiller Polyteknisk Kollegie Selskab (Anker Engelunds Vej 1, bygning 101E, 2800 Kongens Lyngby) til i alt 1.887 kollegieværelser, hvoraf de 1.067 er beliggende i kommunen.

Et hovedkrav er selvfølgelig, at du skal være under uddannelse i boperioden, og du skal opfylde det enkelte kollegiums/ungdomsboligforenings alderskrav.

Boligselskaber

Følgende boligselskaber tilbyder opskrivning mod gebyr til permanente boliger og ungdomsboliger*