Gå til hovedindhold
Du er her:

Dagtilbud

Det kan være svært at vælge dagtilbud, især til det første barn. Her er vores forslag til, hvordan du griber opgaven an.

Ny hjemmeside for dagtilbud

Vi har samlet alle vores dagtilbud på www.dagtilbud.ltk.dk.

Her kan du læse meget mere om de enkelte dagtilbud, (Kommunale og selvejende institutioner og Den Kommunale Dagpleje) de pædagogiske rammer og finde anden praktisk info.

 • Beliggenhed og transport

  For mange forældre er det vigtigt, at dagtilbuddet ligger i nærområdet. Det øger sandsynligheden for, at legekammeraterne i dagtilbuddet også bor i nærheden - og måske skal på samme skole, når den tid kommer. Den daglige logistik er også for mange familier et væsentligt kriterie for valg af dagtilbud.

  Hvis de forhold er vigtige for din familie, anbefaler vi, at du begynder på siden for kommunens dagtilbud. Her kan du se de dagtilbud, der ligger tættest på din bolig og de dagtilbud der ligger ved jeres daglige transportveje til og fra arbejde.

 • Pædagogik og de rigtige rammer

  For nogle forældre er det vigtigt at finde et dagtilbud med en særlig pædagogisk retning. For andre er det vigtigt, at dagtilbuddet er integreret, småt, hjemligt, lægger vægt på udeliv eller noget helt andet.

  På de enkelte dagtilbuds hjemmeside kan du læse om, hvilken type af dagtilbud, det er og hvad dagtilbuddet særligt lægger vægt på. Du finder links til dagtilbuddenes hjemmesider på siderne:

 • Tag på besøg

  I sidste ende er det vigtigste, at du kan lide dagtilbuddet. Er det et dagtilbud, du tænker, at dit barn vil trives i.

  At besvare de spørgsmål kræver, at du besøger dagtilbuddet.

  Ring til de dagtilbud, du er interesseret i og aftal et besøg.

 • Pladsanvisningen

  Pladsanvisningen kan besvare dine spørgsmål om, hvordan du skriver dit barn op. De kan også fortælle dig, hvordan ventelisterne er til de dagtilbud, du er interesseret i. Pladsanvisningen kan ikke rådgive dig om, hvilket dagtilbud du skal vælge. Som det fremgår af vores vejledning, er et godt dagtilbud, et der matcher dit barns og families behov.