Gå til hovedindhold
Du er her:

Hul på olietank

Opdager du et hul i din olietank, skal du straks reagere. Er der sket en forurening skal du ringe 112

Hvad gør jeg, hvis olietanken er utæt?

Opdager du et læk fra dit olietanksanlæg, skal du straks stoppe spildet. Er der tegn på, at dit anlæg har forårsaget en forurening, skal du straks ringe til alarmcentralen på telefon 112.

Ring til Lyngby-Taarbæk Kommune, hvis du har spørgsmål.

Spørgsmål og svar ved hul på olietank

 • Hvorfor skal du reagere hurtigt?

  Olie, der løber ud på jordoverfladen, vil trænge ned i jorden. Olie der har fået lov at sprede sig omkring - og eventuelt under - et hus, er meget dyrt og kompliceret at fjerne. Det kan betyde, at opgaven med at rense jorden efter oliespildet kan blive en meget langvarig proces. Du kan også risikere, at al olien ikke kan fjernes, og din grund bliver kortlagt som forurenet. Derfor er det vigtigt, at du reagerer hurtigt, hvis du opdager et oliespild.

 • Dit ansvar ved utæt olietank

  Du er som ejer for olietanksanlægget selv ansvarlig for oprensning af forureningen. Lyngby-Taarbæk Kommune kan kræve, at du betaler for, at jorden bliver undersøgt og renset op. Din olietank kan være forsikret under villaolietankforsikringen, som forsikringsselskabet TopDanmark administrerer. Har du spørgsmål til forsikringsordningen, kan du kontakte TopDanmark.

 • Hvad gør kommunen?

  Når du kontakter Lyngby-Taarbæk Kommune om en utæt olietank, vil kommunen sende en medarbejder ud til dig for at vurdere sagen, herunder om der er sket en jordforurening. Kommunen vil vurdere, om det er nødvendigt at påbyde dig at oprense jordforureningen. Eventuelt påbud om oprensning, vil blive meddelt til dig, hvis du er olietankens ejer. Er du som ejer af olietanken forsikringsdækket, kører sagen normalt videre mellem forsikringens miljørådgiver og Lyngby-Taarbæk Kommune.

 • Forsikring

  Det er lovpligtigt for alle tankejere at have en ansvarsforsikring. Du har automatisk en ansvarsforsikring, hvis du får leveret fyringsolie fra et af de olieselskaber, der er medlem af Oliebranchens Fællesrepræsentation eller olieleverandører, der får olie fra et af disse. Har du opdaget, at der er sket spild fra dit olietanksanlæg, er det en rigtig god idé straks at kontakte din forsikring.

   

  Hos TopDanmark kan du læse mere om hvilke olieselskaber, der er med i forsikringsordningen og hvilke betingelser, der i øvrigt gør sig gældende i forbindelse med forsikringsordningen.