Gå til hovedindhold
MENU
MENU

Coronavirus - Nødberedskab / Emergency response

Borgerservice har åbent på telefonen inden for normal åbningstid. Via link finder du information for kommunens øvrige områder og muligheder for kontakt til dem.

Du er her:

Grundlovsceremoni

Nye statsborgere i Danmark kan tilmelde sig grundlovsceremoni i Lyngby-Taarbæk i foråret og efteråret 2020

Den planlagte grundlovsceremoni den 28. marts 2020 AFLYST

Opdateret 9. marts 2020: På baggrund af Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger og risiko for coronasmitte er vi blevet nødt til at udskyde den planlagte grundlovsceremoni den 28. marts 2020 på ubestemt tid. Så snart vi kender en ny dato, vil det blive meldt ud her på siden. Er du allerede tilmeldt, vil du blive kontaktet direkte.

Folketinget vedtager en ny lov, som tildeler statsborgerskab til nye statsborgere. Hvis du ansøger om dansk statsborgerskab, skal du også deltage i en grundlovsceremoni. Til ceremonien skal du skrive under på, at du vil overholde grundloven og udveksle håndtryk med en repræsentant fra kommunen.

Grundlovsceremoni i Lyngby-Taarbæk Kommune

Lyngby-Taarbæk Kommune holder grundlovsceremoni lørdag den 28. marts kl. 12 på Stadsbiblioteket, Lyngby Hovedgade 28, 2800 Kgs. Lyngby (aflyst).

Tilmelding

TILMELDING IKKE LÆNGERE MULIGT.

Legitimation og blanket

Til ceremonien skal du medbringe blanketten ”Erklæring til brug for opnåelse af indfødsret i Kongeriget Danmark”, som du har fået tilsendt fra Udlændinge- og Integrationsministeriet. Bemærk at du først skal underskrive blanketten ved grundlovsceremonien.

Desuden skal du medbringe et af følgende gyldig legitimation:

  • opholdskort, fremmedpas, konventionspas eller kørekort udstedt af en offentlig myndighed i Danmark,
  • pas, identitetskort eller kørekort udstedt af en offentlig myndighed i et andet EU-/EØS-medlemsland eller i Schweiz, eller
  • pas, som er udstedt af en offentlig myndighed i et andet land end de i nr. 1 og 2 nævnte lande, og hvori der er isat en opholdssticker.

Er du ikke i besiddelse af et af ovenstående gyldig legitimation, skal du ansøge Udlændinge- og Integrationsministeriet om tilladelse til at benytte anden form for legitimation ved ceremonien.

Du kan læse mere om Grundlovsceremonien på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.