Gå til hovedindhold

Vi har fejl på telefonerne ...

og vi beder dig have tålmodig og eventuelt ringe igen eller prøve på anden måde.

Du er her:

Stjernestunder

Stjernestunder er et tilbud til dig, som er pensionist i Lyngby-Taarbæk kommune og har lyst til at være sammen med andre til foredrag, musikalske arrangementer, udflugter og lignende

Stjernestunder afvikles fra januar til juni 2022. 

Praktiske informationer

 • Deltagelse i arrangementerne er gratis.
 • Alle foredrag afholdes på Frilandsmuseets Restaurant, Kongevejen 100, 2800 Kgs. Lyngby.
 • For at deltage i arrangementerne skal du være selvhjulpen.
 • Du kan du maximalt være tilmeldt 2 arrangementer på én gang. Dvs. at når et arrangement, du er tilmeldt, er afholdt, har du mulighed for at tilmelde dig et nyt arrangement.

Tilmelding 

Tilmelding skal ske senest én uge før arrangementet til Birgit Trillingsgaard , tlf. 51 50 07 82.

Hvad siger deltagerne om Stjernestunder

De to veninder Kirsten (75) og Lis (79) har taget hinanden under armen for at deltage i foredraget 'På slædetur med Siriuspatruljen' en kold tirsdag i februar. Foredraget, som er et af de populære arrangementer i Stjernestunder, var med tidligere chef for Siriuspatruljen Rasmus Rohde. Han fortalte med en energi, der blæste alle deltagere bagover. Og Kirsten siger at ”selvom jeg har været på Grønland og på hundeslædetur, så var hele hans historie bare så inspirerende og berigende. Jeg blev meget klogere på Grønland og Siriuspatruljen i dag

Det er ikke første arrangement, de to veninder deltager i, og de tøver ikke med at rose Stjernestunder. De synes, at det er skønt med den lækre mad, de fantastiske foredrag og den gode stemning, som hele Frilandsmuseets restaurant summer af, hver gang der er et arrangement.

Opfordringen til andre fra de to veninder lyder samtykkende ”Hvis der kommer flere arrangementer, så bare vær på! Det er skønne oplevelser, vi får”. Og de sender en stor tak til kommunen for at arrangere og håber, at det kan fortsætte fremover.

Oversigt over arrangementer - kalender

 • Fredag den 7. januar kl. 11.30-14.00

  Udflugt: Nivaagaard malerisamling og Ib Spang Olsen m/rundvisning og frokost

  På grund af meget stor efterspørgsel på dette arrangement gentager vi succéen med besøg på Nivaagaard Malerisamling og Ib Spang Olsen-udstillingen, som det første Stjernestundsarrangement i 2022!

  I 2021 ville den folkekære tegner og illustrator Ib Spang Olsen være fyldt 100 år. Det markeres på Nivaagaards Malerisamling med en udstilling af både hans kendteste og mere overraskende værker.

  Vi skal på en guidet rundvisning, hvor vi ser museet, udstillingen og høre historien om Ib Spang Olsen og hans virke. Efter dette hygger vi os med en dejlig frokost i museets café, inden turen går hjemad igen. Kom med til denne Stjernestund og få en skøn, kulturel oplevelse.

 • Torsdag den 20. januar kl. 12.00-14.30

  Et Wienerbarn fortæller sin historie v/ Inge Storm, Wienerbarn, forfatter

  Inge Storm har skrevet bogen Bomberegn i Wien, som er en rørende øjenvidneberetning om 2. Verdenskrig set fra et barns øjne.

  Da Tyskland var bombet i ruiner i 1945, fandt 250.000 tyske flygtninge vej til Danmark. I 1949 var det Inge Storm selv, der kom til Danmark - som Wienerbarn. Et af de mange østrigske børn, der fik nogle måneders pusterum hos en plejefamilie i Danmark. For hende kom det til at vare det meste af hendes liv, fordi en dansk plejefamilie tog sig af hende.

  Inge fortæller om sin barndom og ungdom i Wien lige under og efter krigen. Og hun fortæller om at komme til Danmark som Wienerbarn og den tilværelse, hun har skabt sig her i landet.

  Hendes helt specielle fortælleform, er noget af det mest gribende, indlevende og ikke mindst autentiske man kan høre. Minderne og hendes egne oplevelser går ind under huden og giver stof til eftertanke i en verden, hvor vi til stadighed søger efter lykken.

  Inges historie er en varm og positiv historie om et godt liv som wienerbarn i Danmark.

 • Tirsdag den 8. februar kl. 12.00-14.30

  På slæderejse med Siriuspatruljen v/ Rasmus Rohde, tidl. chef for Siriuspatruljen

  Rasmus Rohde, tidligere chef for Siriuspatruljen har i sammenlagt fire år opholdt sig i Nordøstgrønland og rejst tusinder af kilometer med hundeslæde, båd og fly langs områdets kyster.

  I sit foredrag tager Rasmus os med ind i den arktiske verden med spændende fortællinger, billeder, små filmsekvenser og anekdoter fra slædepatruljens hverdag i Nordog Nordøstgrønland. Foredraget tager udgangspunkt i årets gang ved Sirius og giver et indblik i en af de mest særprægede arbejdspladser i det danske rigsfællesskab.

  Vi følger patruljen på depotudlægning om sommeren i de enorme østgrønlandske fjordsystemer og kigger de nye patruljefolk over skulderen, når de om efteråret begynder i mesterlære på hovedstationen Daneborg. Vi er med på vinterens og forårets patruljeringer med hundeslæde, hvor vi bl.a. møder isbjørne, storslået natur og bidende kulde samt oplever det enestående forhold mellem slædehundene og deres førere.

  Der serveres en let frokost med 1 genstand og kaffe/the og der afholdes et lille lotteri med fine præmier.

 • Onsdag den 23. februar kl. 12.00-14.30

  Antarktis – Verdens Dybfryser og Pingvinernes rige v/ Cecilia Vanman, eventyrer, ekspeditionsleder

  Oplev hvordan Cecilia Vanman tager os med på en fascinerende sejlads til det Arktiske kontinent, hvor der venter et sandt overflødighedshorn af dyreliv og overvældende natur.

  Gennem Cecilias’ fortælling, fantastiske fotos, video- og lydoptagelser, kommer vi helt tæt på søløvernes overdøvende snakken, mærker de enorme pukkelhvaler vende sig i havet, følger spækhuggernes dramatiske sæljagt. Vi sejler mellem gigantiske isbjerge, levende vulkaner og besøger forladte hvalfangerstationer, hvor sæler er flyttet ind i tomme huse, og pingviner vandrer rundt i gaderne.

  Cecilia Vanman er formand for Kvindelige Eventyreres Klub og er den første danske kvinde, der er blevet optaget som Fellow i The Explorers Club – verdens mest prestigefyldte klub for videnskabsfolk og eventyrere.

  Der serveres en let frokost med 1 genstand og kaffe/the og der afholdes et lille lotteri med fine præmier.

 • Fredag den 11. marts kl. 11.00-14.00

  Udflugt: Haaning Collection m/rundvisning og frokost. Se og hør historien om familien Haaning

  Haaning Collection slog dørene op i Bagsværd i 2021, så kom med og oplev det fantastisk flotte bilmuseum.

  Biler har altid været Erik Haanings helt store passion, og han startede sin samling da han var knap 20 år. Gennem de følgende 60 år, har han formået at sammensætte en imponerende samling med mere end 120 biler, 40 motorcykler, 50 knallerter og 12000 modelbiler. Familien Haaning føler et samfundsansvar for at være kulturbærer og historiefortæller og vil med bilmuseet underholde, informere og ikke mindst dele fascinationen og begejstringen omkring bilisme fra 1886 og til i dag. Museet rummer ud over bilsamlingen også bl.a. biograf, café/orangeri, autohotel til klassiske biler og lounge-område.

  Vi starter besøget med en guidet rundvisning i museet. Bagefter nyder vi en let frokost i hyggeligt samvær, inden du får lidt tid på egen hånd i museet før turen går hjemad igen.

  Haaning Collection finder du Smørmosevej 16, 2880 Bagsværd.

 • Torsdag den 24. marts kl. 12.00-14.30

  Den intime Kim Larsen v/ Duoen Richardt & Kofoed, musikere

  Kim Larsen var ikke blot sin generations måske største sangskriver, men også en af vor tids største kulturpersonligheder.

  Der er skrevet mange bøger om Kim Larsen, hans sange og hans tid. Til denne Stjernestund skal vi i en ”look-a-like” udgave følge sangeren og sangskriveren på den musikalske odysse fra barndommen, den tidlige ungdom i 50’erne og 60’erne over gennembrudsårene med Gasolin i 70’erne helt frem til solokarrieren, der nåede nye højder.

  Vi får en koncert med Kim Larsens skønne sange, fremført af René Richardt og John Kofoed, henholdsvis sang og guitar. De leverer et intimt Kim Larsen show, der i den grad får os til at leve os ind i sangene. Det er høj kvalitet kædet sammen med små og sjove anekdoter. Vi kommer nærmest ikke tættere på den ægte vare.

  En festlig eftermiddag med intim hygge, god mad og dejlige sange, vi alle kender. Der serveres en let frokost med 1 genstand og kaffe/the og der afholdes et lille lotteri.

 • Tirsdag den 5. april kl. 12.00-14.30

  Livet har sine Stjernestunder v/ Søren Hermansen, tidl. sognepræst ved Sorgenfri Kirke.

 • Torsdag den 5. maj kl. 12.00-14.30

  Mit liv, min linedans v/ Sonja Oppenhagen, skuespiller, forfatter. 

 • Tirsdag den 17. maj kl. 13.00-16.00

  Udflugt: Bådfarten på Furesøen m/swingende croonerjazz

 • Onsdag den 15. juni kl. 12.00-15.00

  Udflugt: Dyrehaven med frokost og underholdning på Peter Lieps Hus

 • Tirsdag den 21. juni kl. 12.00-15.00

  Udflugt: Dyrehaven med frokost og underholdning på Peter Lieps Hus

Stjernestunder - Udflugt Sirius Patruljen
De to veninder Kirsten (75) og Lis (79) har taget hinanden under armen for at deltage i foredraget På slædetur med Siriuspatruljen