Gå til hovedindhold
Du er her:

Tilbud til unge

Bruger du snus, vape, puff bars eller tobaksposer hver dag? Har du svært ved at undvære det? Så er du nok afhængig af nikotin.

Nikotin skader hjernen og øger risikoen for angst og depression

Nikotin er et giftstof, som kroppen optager via lunger, slimhinder og huden. Herfra føres det hurtigt med blodet til hjernen og ud til hele kroppen. Tidligere brugte man nikotin som sprøjtegift i landbruget.

Forskning peger på, at brugen af nikotin i ungdommen kan give permanente skader på hjernen, nedsætte koncentrationsevnen og øge risikoen for psykisk sygdom, som fx angst og depression.

Slip fri af afhængigheden

Nikotin er et ekstremt afhængighedsskabende stof, og afhængigheden kan føles som en lille djævel på skulderen, der gør det vanskeligt for dig at slippe fri af gamle adfærdsmønstre og se realistisk på konsekvenserne af din egen adfærd.

Stoplinien 

STOPLINIEN tilbyder gratis og anonym telefonisk rådgivning til dig, der gerne vil ud af din nikotinafhængighed. Du møder ingen løftede pegefingre, lange foredrag eller fordømmelse. Til gengæld får du hjælp til at lægge en plan for, hvordan du kan klare at være nikotinfri i situationer, hvor du plejer at bruge nikotin, håndtere abstinenser og få den bedste støtte, opbakning og forståelse fra dine venner og familie. Vi kan også rådgive om andre hjælpemidler. 

Send en sms med teksten ’Rygestop’ eller ’Snusfri’ til 1231 så bliver du ringet op af en rådgiver i løbet af 1-3 hverdage. Du kan også ringe på 80 31 31 31, hvor vi sidder klar ved telefonen mandag til torsdag mellem 10-20 og fredag mellem 10-16.  

XHALE – bliv fri for røg og snus

XHALE er en digital app, der er udviklet til unge af Kræftens Bekæmpelse. Når du har oprettet en profil, modtager du støtte hver dag, fra du beslutter dig for at stoppe og til den dag, du er ude af din afhængighed. I app’en finder du fif, øvelser og videoer med andre unge, som er stoppet og eksperter, der hjælper dig godt på vej.  

Start dit stop for røg og snus her: https://xhale.dk/ 

Læs mere om rygestop her:

Snus, myte om snut
Myte: "Jeg slapper bedre af, når jeg tager snus"