Gå til hovedindhold
Du er her:

Hjernerystelse

Har du fået en hjernerystelse eller er du pårørende til en person, der har fået en hjernerystelse? Så kan du få råd og vejledning her.

Det bedste råd til dig med nyligt pådraget hjernerystelse, er at tage den alvorligt fra dag ét. De rette forholdsregler tidligt i forløbet gør, at du hurtigst muligt kommer på benene igen.

Tag altid kontakt til egen læge for råd og vejledning efter en hjernerystelse. På den måde har lægen også mulighed for at følge dig i dit forløb.

Der er information og vejledninger af finde hos Dansk Center for hjernerystelse. Du Finder linket nederst på siden.

Du har også mulighed for at tage kontakt til kommunens hjerneskadekoordinator for yderligere vejledning, hvis nødvendigt.

Langt de fleste kommer sig uden behandling efter relativt kort tid. Indenfor 3 måneder bør du opleve, at der er sket en fremgang i din tilstand.

Har du svært ved at få øje på en bedring, eller hvis din hverdag stadigvæk føles uoverskuelig, så kan der være hjælp at hente.

Hvis du står i denne situation skal du tage kontakt til:

  • Egen læge

Voksne:

  • Kommunens hjerneskadekoordinator
  • Er du voksen, eller barn der har afsluttet din 9. klasse kan du kontakte kommunens hjerneskadekoordinator, som kan vejlede dig yderligere eller evt. igangsætte vurdering af om et rehabiliterende tilbud kan være gavnligt.

Børn:

  •  Kommunens Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR)
  • Er du barn (op til 9.klasse), eller pårørende til et barn med længerevarende symptomer efter hjernerystelse, og er der behov for en indsats skal du gennem barnets institution eller skole have kontakt til Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR).